9,5 éves lány nem tud a női dolgokról?
Burokban tartott waldorfos, már szőrösödni kezd, a melle már tavaly kezdett fejlődni, bármikor menstruálhat és egy ovis többet tud nála.
Mit lehet ezzel tenni? Már kistini testileg, hamar érő kategória, nem a kövérsége miatt cicis, nem kövér.
A szülei nyilván olyanok, akik waldorfba rakták, "még gyerek" felszólalással mindenre.. ezt senki sem vitatja, de a lányuk korán érő típus testileg, ha lelkileg gyerek is, tudjon már arról, ami vele történik.. 9-10 évesen több lány is menstruálni kezdett már 20 éve is, meg most is, neki meg gőze sincs ilyesmiről.
Nem tudtam aludni az óraátállítás miatt, és igen, ezen járt a fejem, ahogy néztem vissza a fotókat.
A waldorf suliról megvan a véleményem, az ovit kifejezetten szeretem belőle, csak azért volt fontos, hogy nem “átlagos” családi felfogásuk van.
Nyilván együtt játszanak, de legtöbbször velem egy légtérben, sokszor engem is bevonva, vagy áthallok 5 méterről is miről beszélnek, figyelek folyamatosan, 90%ban hallom mi van, és beszélgetek is velük;)
Nem kell nevelési tanács, az én gyerekem remekül érzi magát, nekünk jó a kapcsolatunk, kicsit sem teher nekik, sőt ŐK hívnak be beszélgetni.
Nem nagyon érdekel te mit gondolsz erről, a kérdés nem ez volt, hanem az, hogy itt egy lány, aki bármelyik pillanatban vérezhet egy olyan helyen, amiről még beszélnie sem szabad, nem veszi èszre miért néznek rá furcsán ha tapadós ruhája van nyáron, és felfedezte hogy szőrösebb mint volt, és nem hiszi a dolgokat, amit az enyèm mesél neki. A gyerekem pont azért kiegyensúlyozott, mert nem vártam meg, hogy kérdezzen, jó a kapcsolatunk, magàtól is mesél dolgok, és kap 10% önállóságot, csak 8 éves, mennyit kapjon?:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!