Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem vagyok veszélyeztetett...

Nem vagyok veszélyeztetett terhes, de a munka helyen kérheti H táppénzen legyek?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Kismama vagyok jelenleg közel 7 hetes és mikor ki derült a terhességem a munkahelyem meg kért,hogy írassam ki magam táppénzre, mert nem tudnak olyan munkát biztosítani nekem ami a magzatra nem veszélyes. Voltam terhesség megállapításon is de nem írták rá a papírra a kódot amivel a házi dokim ki tudná írni. Van esetleg más lehetőség arra,hogy terhes táppénzre kerüljek?
2023. márc. 4. 09:23
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

10

Csak ilyenkor 100% állásidőt kellene fizetniük neked.. nem táppénzre menned

Szóval spóroltak rajtad

2023. márc. 4. 18:01
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként igen,spórolnak így az emberen,gondolom. Ahol dolgozom jelenleg,éveken át táppénzre ment,azonnal ki lett írva,aki terhes lett,mivel veszélyeztetett a munkakör,biztosítani nem tudnak mást(mivel ezzel a végzettséggel máshol is ezt csinálnánk,ezzel irodába a HR helyére pl. nem fognak betenni,szép is lenne),de soha nem volt opció ilyen alapbér,állàsidő,ilyenek. Pedig hosszú éveken át dolgoztam ott(ezalatt rengeteg kollégám lett kismama,majd a másodikkal is),utána én lettem terhes,akkor is így volt,bár nálam sajnos tényleg veszélyeztetett is voltam végig okkal,félidőtöl fektettek is kórházban,stb. A lényeg az egészben,hogy itt a gyakoriról hallottam életemben először ilyenről,hogy alapbér van ilyenkor jogilag.
2023. márc. 4. 20:57
 13/14 A kérdező kommentje:
Autóiparban dolgozom külsős cégnél.Nem fogok tudni táppénzre menni illetve esély sincs rá,hogy itthon maradjak mivel sajnos nem találtunk olyan opciót amivel ki írnának táppénzre. nőgyógyászatról el küldtek mondván,hogy nem vagyok veszélyeztett terhes így nem tudnak olyan kódot írni a papírra pedig a házi doki mondta.
2023. márc. 6. 00:53
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Akkor a munkáltató szerencsére kénytelen lesz törvény szerint foglalkoztatni téged.Vagyis ha megfelelő munkakört nem tud biztosítani, akkor felment a munkavégzés alól,és távolléti díjat,vagy alapbért kell hogy fizessen.Így kellene ennek működni.
2023. márc. 6. 11:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!