Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy segítsek a háziban, ha...

Hogy segítsek a háziban, ha vigasztalhatatlanul sír?

Figyelt kérdés

Az első olyannál, amit nem tud, vagy amiben nem biztos...

Angol háziról, szótanulásról van szó, meg az unokahúgomról (9 éves). A család azon részéről én beszélek csak angolul, tanultam is Londonban egy ideig, szóval úgy gondolom, elég jól megy maga a nyelv. Nem hittem, hogy probléma lenne ebből... De sajnos van.

A gyerek kiborul 10 percen belül, olyankor őrjöng, kb. mintha megszállta volna valami. Magán kívül ordít, sír, tépi a haját, dobálja a szemüvegét, tolltartóját, füzeteit. Tegnap elkezdte az asztalba verni a fejét.

Azért, mert hétfőre van feladva féloldalnyi szöveg a szótárfüzetben (kb. 15 szó). Ő ezt nem tanulja meg, nem érdekli, sosem fog angolul beszélni, ez egy hülyeség csak... Ilyeneket mond.

Először az volt a felállás, hogy vasárnaponként mentem, hogy megírjuk a házit, átnézzük, miket vettek előző héten, ha dolgozatot írnak, akkor arra gyakoroljunk. Mikor én gyerekként jártam magántanárhoz, 1,5 óra bőven elég volt, még akkor is, mikor nyelvvizsgára készültünk. Én is így számoltam, hogy az kényelmes lesz. Erre vele 3 órát ülünk 15 szó felett, mert 2 óra a vigasztalásával megy el, meg hogy cirkuszol és tombol. A vasárnapról átraktuk szombatra az órát, mert hogy vasárnap délutánra már elfárad. Szombaton is ugyanúgy cirkuszol, akár délelőtt megyek, akár délután.

Bármi tanács, hogy mit csináljak, mivel tegyem ezt könnyebbé?

2023. febr. 12. 15:20
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
91%
Ha nem kapsz érte pénzt, akkor köszönj el tőlük. Nem érdemes erre pazarolnod a hétvégéidet. Fizessenek magántanárt neki. Ott ülni a szavak felett meg felesleges, gyerekeket nem így tanítunk, hanem játszva. 3 nyelven beszélek, de sosem voltam képes szavakat papírról bemagolni.
2023. febr. 12. 18:48
 12/19 anonim ***** válasza:
58%

Ami eszembe jutott, hogy segíthetne - a magántanáron kívül - ha beültetnéd a szülőket is, és csinálnátok belőle egy családi játékot, mint egy memória.

Te elmondod magyarul, nekik le kell írni angolul, kis fecnikre vagy valami. Az a csoport kap pontot (csoport, nem személy), akinél valaki helyesen leírta a szót, addig kerül vissza a szó újra a pakliba, amíg mindenki le nem tudja írni helyesen.

De ehhez az kell, hogy a szülők, nagyszülők partnerek legyenek benne és elüssenek heti egy órát angol tanulással. Ha jól emlékszem 15 szó megtanulása nekem ötödikben fél óra volt, az egyetemen a húgomnak két visszamondást mondtak a tanárok (ő orvos lett). Egy 9 évesnek sem lehet több, mint egy óra szerintem sem.

Amúgy nekem az sem érthető, hogy egy 9 éves kislány miért nem tudja hét közben egyedül megtanulni a szavakat, ha van egy jó technikája. Ez nem matek, amit meg kell érteni. Itt valami nagyobb gond is van.

2023. febr. 12. 18:53
 13/19 anonim ***** válasza:
72%

9 eves lanyomnak kotelezoen van angol oraja(nem magyarorszagon elunk,szlovakia)

O is csinal cirkuszt a tanulasnal,foleg a szlovak leckenel..olyankor eltetetem vele a konyvet,de a lelkere kotom neki,hogyha rossz jegyet hoz haza,nem lesz jo vege.

Olyankor 20 perc mulva eloveszi a konyvet es hozza,hogy tanuljunk...van esze egyebkent hozza,csak kis lusti tanulni.

2023. febr. 12. 18:59
 14/19 anonim ***** válasza:

"2-es, nem fogja fel. Sot, orulni is fog neki, ha ez azt jelenti, hogy a kerdezo nem akar menni tobbet, mert gyuloli az egeszet."

Valahol igazad van, de a gyerekek azért el szokták szégyellni magukat, ha egy relaítve idegen ember cseszi le vagy figyelmezteti, jelen esetben a kérdező.

De ha ez sem megy, én nyugodt szívvel lepasszolnám, hogy nekem ilyen hiszti nem kell a hátam közepére sem! Majd ha megnevelik, akkor talán.

2023. febr. 12. 19:31
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a quizlet vált be, oda feltölteni a szavakat, és lehet vele játszani. Ha a gyereknél nem válik be a kockás füzetből tanulás, valahogy máshogy kell próbálkozni.
2023. febr. 12. 21:43
 16/19 A kérdező kommentje:

Próbálkoztam már Quizlettel, Duolingoval, Little Pim-mel.

Csináltam irl szókártyákat is, próbáltam úgy is, hogy együtt csináltuk meg azokat is. Rajzolva is próbáltam megtanítani neki a szavakat (pl. a helyhatározóknál).

2023. febr. 12. 21:52
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

És a kiscsaj menne át hozzád?

A cirkusz a szülőknek és a mamának szól. Vagy könyvtár. Én pl oda jártam magán tanarhoz

Illetve van 1 órád rá, ha az idő alatt nem végeztek elmész

Február van, egy rossz jegyet még ki tud javítani

2023. febr. 12. 23:00
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
azt azért ne felejtsük már el kérdező válaszaiból, hogy a kislány fejében mostnara jó eséllyel teljesen összeforrt a tankönyv látványa és a tény hogy az anyja bántani fogja újra... persze hogy kiborul szegény kicsi, valószínűleg már akkor görcsben van a gyomra, amikor hazaér az iskolából, mert tudna hogy előbb-utóbb leckét kell írni és akkor jön az üvöltés, utána egy ponton hozzá is nyúl... itt messze nem a kicsi angol érdemjegye a legnagyobb baj, hanem hogy egy idegbeteg agresszív állattal van összezárva.
2023. febr. 12. 23:06
 19/19 anonim ***** válasza:

Az anyja sokat tesz azért, hogy a gyerek így viselkedjen.

Először az egész családnak pszichológus kellene, és utána magától megoldódna a probléma.

Más.

Attól, hogy te rokon vagy, miért tanítod őt ingyen? Ennek a tanításnak ára van. Ha rokonnak kicsit kevesebbért is, de azért ingyen ne tanítsd. Ingyen én eleve nem vállaltam volna.

Szerintem te szállj ki az egészből. Vesződjön vele egy idegen 5000 Ft / 45 perc díjért.

2023. febr. 13. 10:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!