Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 1 éves gyerek foga mitől romlik?

1 éves gyerek foga mitől romlik?

Figyelt kérdés

Ismerősöm kisfiának pár hónapja jöttek ki a metszőfogai és már fehét foltok vannak rajta ahol láthatóan romlani fog. ( A másik gyerekének 3 éves korától ilyen volt és eltűntek a fogai)

Azt mondja mossa neki, nem ad neki édességet, gyümölcslevet. Viszont nonstop cicin lóg, azzal is alszik és nem kap D vitamint. Lehet ezektől? És visszafordítható még?

2023. febr. 5. 12:29
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Életmód

Gyerekeimnek hamar jött a foguk, ciciztek sokáig (2,5 es 2 éves korig)

Minden foguk ép.

De nekem problémàsak a fogaim ( komoly korrekció kéne, torlódnak és emiatt)

De gyerekként és 16-7 éves koromig ez nem jelentett igazi gondot.

2023. febr. 5. 16:12
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
már hogyne lenne genetikai oka, férjem barátja életében nem volt még fogorvosnál, fogápolási rutinra azt kérdezte , mi az? Tele van a szája hófehér fogakkal, elmúlt 50 éves. De a férjem is ilyen, némi fogkövet leszámítva semmi baja a fogainak, naponta egyszer mos fogat, minden foga megvan épen, életében nem volt még fogorvosnál.
2023. febr. 5. 16:52
 13/13 anonim ***** válasza:

Off: Elvileg a legújabb kutatások szerint a gyerek az apától örökli a fogakat, szóval mindenki arra készüljön.

On: A romlás egy másik kérdés, de a fehér pöttyök, amiket kérdeztél, azok nem biztos, hogy romlás helyek. Nekem is vannak fehér foltok a fogamon (a fogorvos szerint túl sok fluoridot kaptam, anyum szerint, egyáltalán nem kaptam fluoridot), de nekem egy tömött fogam sincs 31 évesen.

2023. febr. 5. 23:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!