Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Manó név cuki? Szerintetek...

Manó név cuki? Szerintetek engedélyeznék a Törpi nevet?

Figyelt kérdés

A kisfiam Manó lenne a kislányom Törpi

persze ha fiam és lányom lessz

2023. jan. 24. 06:31
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
A sulis évei biztos hogy nem fognak túl kellemesen telni ilyen nevekkel, felnőtt korában már nyilván nem szólogatnak be neki, de akkor si furán fognak nézni rá miatta.
2023. jan. 24. 10:23
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán nem cuki, borzalmas keresztnévként, szerintem nagyon degradáló egy felnőtt embernek a Manó, és gyereknek is furcsa. Maximum becenévként tudnám elképzelni, nem anyakönyvezett névként, bár tudom, hogy adható. A Törpi meg... egy saját törpenövésű gyereket is cukinak tartanál, akinek nem csak a neve törpe? Ritka pejoratív név, 18 éves koráig szekálnák is vele úton-útfélen, amíg végre megváltoztathatja.
2023. jan. 24. 12:35
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a volt fönökömet hívtak így, kb alig vette valaki komolyan, állandóan gunyoltak a háta mögött.
2023. jan. 24. 14:42
 14/14 anonim ***** válasza:
88%
A Manó név az Emánuel régi magyarosított formája, jellemzően a nagypolgári, vagyonos zsidóság körében volt elterjedt. De ezt a mai világban jó, ha 100-ból egy ember tudja. Legyen Dominik, Benett, vagy Noel, az illik hozzátok.
2023. jan. 24. 18:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!