Mit csinálsz, hogy ne szakadjon el a cérna (gyereknevelés- anya ideges lesz? De ha mégis, mi történik?
Próbálok tudatosan odafigyelni, hgy ne egyik pillanatrol a másikra akadjak ki, ha pl az esti lefekvés/alvás nem úgy sikerül, ahogy kéne, de... Nem megy. Gyűlik gyűlik a dolog és ha elérek egy szintet es rájuk üvöltök, akkor mindenki 1 pillanat alatt tudja, hogy hol az ágy/takaró. Aztán jön hogy sirdogálnak. Pedig szóltam 1*,2* 10*, 100* és meg se hallják.
:((( És utána olyan szr... Így elaludniuk. De mit tudok máshgy csinálni, egyszerűen meg se hallják.
Próbáltam így, úgy, több időt hagyni az esti dologra, külöb altatni a kettőt, volt már bűnti emiatt ami 2 napig jó aztán mintha mi se történt volna.. Stb
3 gyerekes apakent mondom: add át apának az esti procedurat. Komplett. Probald ki.
A kiabalas semmi masra nem jo, csak arra, hogy a gyengesegedet es az agressziodat kommunikalod felejuk.
A gyerekek figyelemre vagynak es a negativ figyelem is figyelem szamukra.
Nalunk ugyanez van, ha anya altat. Kiabalasba torkollik az este, anya tehetetlen es kiabal.
Ha en altatom oket akkor nalam a kovetkezo a rend:
Hazajonnek suli/ovi, telen azonnal lecke, utana jatek. (nyaron forditva). 19-ig azt csinalnak amit akarnak, 19.30-ig vacsora, 19
45-ig furdes, 20.00-ig mar mindenki ágyban. Ha nem er oda vacsorara, a kajat elrakom es aznap ehesen megy lefekudni.
Aki 20.00-nal kesobb er az ágyba annyival korabban kel reggel.
19.45-tol 20.00-ig van némi mese vagy vicces videok, 20-kor lampaoltas.
Egyszeru szabalyok, 2(!) Nap alatt abszorvaljak, tudjak magukat tartani hozza.
Es nevetgelve, jokedvuen alszanak el az esetek 80%-ban.
De ehhez kovetkezetesseg kell es nem lehet engedni a hatarokbol 1 centit sem. A gyerekek felismerik a gyengeket ...
Ha foglalkoztal valaha allatokkal, pl kutyakkal, akkor tudod, hogy egy kutyaval nem szabad orditozni, ha neveled.
Lehet, hogy akkor is megcsinalja, amit elvarsz tole, de nem mindegy, hogy felelembol teszi vagy motivaciobol.
A gyerek ugyanez pepitaban.
Nem fogsz tole egyuttmukodesi hajlamot kicsikarni, ha orditasz vele.
Köszi amiket írtatok, jól jött mindegyik hozzászolás.
Apának nem akarnám átadni, szeretnék én megbírkozni vele.
Esti mesét elhagytuk mert abbol is csak feszko volt, sose volt elég az egy mese, mindig ment a " csak még egy utolsót" (pedig én egynél többet sose olvastam.) Nem olyan rövid mesék voltak.
Nincs mesenézés már vacsi környékén, vacsira általában hideget esznek, a fürdés apával ami felspannolhatja őket, de akkor azt lehet vacsi előttre rakom. Nem olyan szimpi de egy prpbát megér.
"Kellemessé kéne tenned az estét, hogy egy élmény legyen nekik a lefekvés."
Vagy nem. Értelmes ember lesz abból a gyerekből is, akinek az anyja nem a házibohócvarázsló, nem kézműveskedik, nem animátor, nem mesemondó és nem alázatosszolgája nekik. Attól még lehet egy gyereknek szerető kapcsolata a szüleivel és lehetnek szép emlékei. Attól nem lesznek szép emlékei, hogy anya feladja a saját boldogságát, lehajtja a fejét és tolja az ipart nyugalmat erőltetve magára akkor, amikor az egésszel tele a töke!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!