Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kíváncsi lennék hogy kinél...

Kíváncsi lennék hogy kinél hogyan alakult a karácsony?

Figyelt kérdés

Egészen pontosan az érdekelne, hogy ki hogyan oldotta meg a babákkal, gyerkőcökkel azt, hogy a Jézuska hozta az ajándékokat. Reggelre állt a fa vagy a délutáni alvás utánra lett ott minden? És mit szóltak a kicsik mindehhez?

Nálunk még csak jövőre lesz ez érdekes, csak érdeklődöm.

2008. dec. 26. 21:12
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

pl a lanyom sok mindent kapott, a mamajatol mi tolunk a rokonoktol stb... de az nap nem igazan erdekelte majd masnap:)

18 honapos kislany anyukaja

2008. dec. 26. 21:15
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Az én kislányom 8 hónapos. Az apja díszítette a fát, csak akkor mentünk be, amikor készen lett. Vártuk a nagy örömet, ehelyett teljesen kétségbeesett, sírt. Le is kellett kapcsolni a zenét, mert túl sok volt neki az inger egyszerre. Jézuskáról nem beszéltünk neki, habár nem is vagyunk vallásosak. Aztán egyik nap az egyik nagyszülőkhöz mentünk, másik nap a másikakhoz. Valóban nálunk se nagyon értékelte az ajándékokat, túl sok volt egyszerre. Majd később.
2008. dec. 26. 21:24
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Fadíszítés délután, addig a gyerkőcök unokatestvéremmel sétálnak, megnézik a templomban a betlehemi jászolt.

Kb. este hatkor jön a Jézuska. Nagyon meghitt volt idén is, melyhez hasonló jókat kívánok.

2008. dec. 26. 21:25
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
fát míg aludt éjjel 23 án mi díszítettük h 24. én reggel arra jöjjön szbába alatta ajándékok...nekünk 26 hónapos kisfiúnk...de mi aztán mentünk rokonokhoz ide da így nekünk ez így volt jó
2008. dec. 26. 23:25
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Az én kislányom 16 hós, ez volt az első olyan karácsonya, amikor valóban 'értékelte' a fát, egyenlőre úgy, hogy nekitámadt (volna) a díszeknek. :-) Ajándékozás 24-én este volt, rokonlátogatás másnaptól tart azóta is, minden napra beosztva, mert egy ekkora kisgyereknek nem jó még a folyamatos, egész napos rohanás.
2008. dec. 26. 23:57
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Én a 14 hónapos fiammal a szentestét anyukámnál töltöttem, oda mentünk át délután 4 felé, akkor a fa már állt, csak be volt csukva a nagyszoba ajtó, oda már nem lehetett bemenni. Ajándékozás 5 felé volt, hogy még a pöttöm is ébren legyen, ne legyen álmos, nyűgös (alaptalan aggodalom volt :)), akkor csengőszóra bementünk, átadtuk egymásnak az ajándékainkat, persze főleg a fiam kapott nagyon sok mindent, de őt teljesen elbűvölte maga a fa is :) Tavaly, két hónaposan is azt nézte nagyon, de hát akkor még semmit nem fogott fel belőle. Na végülis nem feküdt le rendes időben aludni (hétkor szokott), hanem 11-ig játszott (karácsonykor mindent lehet alapon), aztán végül fél 12-kor már nyafi volt egy ideje és akkor egy pelenkázás alatt bekómált :) A két további napon a dédikhez mentünk, mindenhol nagyon jól érezte magát, ugyebár mindkét dédinél ott voltak az én nagybátyáim, nagynénéim, unokatestvéreim is, és mindenki a picurral akart játszani, nagyon élvezte hogy ő van a középpontban. De jól el is fáradt ebben a három napban, tegnap előtt például hazafelé a kocsiban aludt el fél hétkor, de közben szegényem tiszta pisi volt, és álmában tettem tisztába és öltöztettem át pizsibe és tettem be az ágyba, és esti kakaó nélkül aludt egész éjjel, sőt, reggel 10-kor kelt fel :)

Szóval nálunk nagyon jó volt a Karácsony, nagyon élvezte a kisfiam. Mondjuk nálunk ez kicsit máshogy van mint a többségnél, mert nálunk uyge nincs apuka, és így nincsenek apai nagyszülők sem, ezért nálunk még tartja magát az én gyerekkoromban kialakult rend, hogy szenteste anyukámék, másnap apai nagyszüleim, harmadnap anyai nagyszüleim, és hát ugyebár oda szüleim is jönnek, meg az ő testvéreik is, meg unokatesóim is (mi kb. mind egy idősek vagyunk). Szóval nálunk így van ez, de majd ha lesz esetleg valami élettárs már a láthatáron, akkor valószínűleg hármasban töltjük már a szentestét nálunk.

2008. dec. 27. 10:54
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2008. dec. 27. 11:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!