Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyi pénzt érdemes összegyűj...

Mennyi pénzt érdemes összegyűjteni a gyerek támogatására?

Figyelt kérdés

Szeretnénk félretenni egy kis pénzt és ülni rajta, majd ha úgy lesz akkor pedig ezzel a félretett összeggel szeretnénk segítséget nyújtani gyerekünknek, például továbbtanulásban támogatnánk.

A férjem IT-s, én meg otthról dolgozok, kettőnknek együtt közel havi 3 millió a bevételünk.

Mennyit érdemes összegyűjteni, amivel már biztosítani tudunk egy stabil jővőt a gyerekünknek?

2023. jan. 4. 17:47
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen pénzromlás mellett a fene se tudja megmondani, 18 vagy akárhány év múlva mennyi pénz kell az életkezdéshez.

Mindenképp euróban kéne tartani a megtakarítást, lehetőleg ne is magyar számlán. Vagy pedig amint annyi összegyűlik, ingatlanba fektetni, ami értékálló.

2023. jan. 4. 17:53
 2/10 anonim ***** válasza:
48%
Szerintem havi 2,5 milliót tegyetek félre neki.
2023. jan. 4. 17:53
 3/10 anonim ***** válasza:
1es jól írja, a pénz egyre jobban veszít az értékéből.
2023. jan. 4. 18:03
 4/10 anonim ***** válasza:
49%
Földet vegyél
2023. jan. 4. 18:05
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Ingatlant vegyél és adjátok ki.
2023. jan. 4. 18:36
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Jaj, ez az a kérdező, aki múltkor 50 millióért autót akart venni a gyerekének. El ne higyjétek már, hogy akik havi 3 milliót keresnek, ilyen ostoba kérdést tesznek fel.
2023. jan. 4. 18:40
 7/10 A kérdező kommentje:

Mi nem szeretnénk elkölteni, ingatlanra főleg nem. Ezt a gyerekünk támogatására szánjuk, főleg továbbtanulás esetén.

#6 nem tudom miről beszélsz én csak ehhez a kérdéshez írtam ami pénzes témával foglalkozik: https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb..

2023. jan. 4. 18:52
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

"Mi nem szeretnénk elkölteni, ingatlanra főleg nem. Ezt a gyerekünk támogatására szánjuk, főleg továbbtanulás esetén."

Az nem elköltés, hanem befektetés. 🙄 De én is hajlok rá, hogy kamu, mert ennyire nem lehet valaki sötét.

Ha még 10+ évig nem kell a pénz a gyereknek, akkor érdemesebb ingatlanba fektetni. Olyanba, amit könnyen pénzé lehet tenni, mert frekventált helyen van.

Addig pedig ki is lehet adni, aminek bevételét szintén félre lehet rakni.

Vagy euróban legmagasabb fix kamatozású betétben le kell kötni x évre.

2023. jan. 4. 19:03
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Komolyan ezt nem tudja eldönteni egy felnőtt ember?

Egyébként "érdekes" módon, itt valahogy mindig a milliomosok ilyen kis bizonytalanok.

Olyan kérdés még nem volt, hogy buszsofőr meg konyhai dolgozók vagyunk, mennyit tegyünk félre.

Troll.

2023. jan. 4. 20:26
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Mi lakással támogatjuk a gyerekeket. Egyrészt amíg kicsik, addig albérletbe kiadva "kamatozik", másrészt később az hatalmas segítség lesz nekik, hogy nem kell albérletet fizetni. Ha megy valamelyikük/mindkettő külföldön szeretne tovább tanulni, akkor el is adhatja majd.

Azért a továbbtanulás itthon nem egy nagy anyagi támogatást igénylő dolog, ha jól tanul és eszes, akkor államilag finanszírozott formában gyakorlatilag ingyen tanulhat, a legnagyobb költség tényleg a lakhatás (főleg most, iszonyatosan magasak az albérletek árai, mi is pofátlan összeget kérünk a lakásokért és még így is némileg alatta vannak a környékbeli átlagnak).

2023. jan. 4. 20:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!