Mit gondoltok a Mózes névről?
Mert a Brájen, Benett és társai biztosan sokkal szebbek...
A Mózes névről egy határozott férfi jut eszembe, nem pedig egy Ádika vagy századik Bencuska.
Várj csak, az Ádám nem bibliai név?
Ja de, juj de vérciki.
A József, Mária, Hanna,Anna, Áron, Rebeka, Márk, Máté is bibliai nevek. Vérciki 😬
A tudásod a vérciki. Kicsit nyiss már a világ felé, nem kell mindig befelé az ürességbe lesned.
Jézusom, bszki.
Az Ádám meg a Hanna tök elterjedt, nagyjából senki nem asszociál arra, hogy bibliai eredetűek. Ellenben pl a Jézus meg az Izmáel nem terjedt el, így ezekre alapból máshogy tekintünk. Nem is eredetről beszéltem hanem erről.
Ellenben a Mózessel. Látom, nem sikerült fogni a lényeget.
A Jézus nem is anyakönyvezhető, ha nem tudtad volna. Attól, hogy elterjedt még Bibliai eredete van. Attól, hogy most egy csomó kisfiút Áronnak hívnak, attól még ugyan olyan Bibliai név, sőt Mózes és Áron testvérek voltak, szóval ma már 2 dolgot is tanultál.
Ez valahol igen elkeserítő, hogy az emberek ennyire felületesen gondolkodnak. Látod, neked elég az, ha valami divatos meg trendi, nem tudsz a mögöttes tartalomról.
Tudok a mögöttes tartalomról. Senkit nem érdekel, hogy milyen eredete van, az érdekel, hogy elterjedt-e az eredetén kívül.
Az Ádám igen, a Mózesnek meg maradt az eredeti Bibliai asszociációja. Ennyi. Én ezt elkerülném névválasztáskor.
Ismerem a Bibliát te majom :D eddig neked nem sikerült felfognod, amit írtam...
A személyeskedés a gyengék fegyvere.
További szép napot! 🙃
Látom, érved a többire nincs.
Ok.
Hali.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!