Ha valakinek egy keresztnév a vezetékneve, a gyerekének
adhatja azt a nevet?
Figyelt kérdés
Tehát például ha valakinek az a vezetékneve, hogy László, és lenne gyereke, adhatja keresztnévként is a Lászlót? Így a gyereknek az lenne a neve, higy László László.
Adhatja sajnos. A férjemnek van Tamás Tamás nevű ismerőse, rémes....
2022. dec. 22. 10:19
3/12 Andizsuzsi válasza:
Minden anyakönyvezhető keresztnevet lehet választani a vezetéknévtől függetlenül.
2022. dec. 22. 10:28
4/12 anonim válasza:
Én már találkoztam Balázs Balázs nevű emberrel. Szerintem nagy kiszúrás ezt tenni a gyerekkel.
2022. dec. 22. 10:29
5/12 anonim válasza:
Igen, habár nagy ostobaság a szülő részéről.
2022. dec. 22. 10:30
6/12 anonim válasza:
Sajnos ez nem kizáró ok, egyrészt elég nagy kitolás a gyerekkel, másrészt néha igen furcsa helyzetek alakulhatnak ki.
Egy ismeröst László Lászlónak hívtak, és elég érzékeny volt az ezzel viccelödésekre. A baráti társaságba jött pár új ember, természetesen bemutatkoztak, az egyik Tamás Tamásként. A L. L. igen ideges lett, azt hitte, heccelik, amíg aki hozta az új embert, nem erösítette meg, hogy tényleg T. T. a neve.
Mellesleg idövel ök ketten igen jó haverok lettek, és a dupla neves helyzetet eléggé le tudták tompítani, hogy együtt mutatkoztak be egymás után, mert mindenki csak hüledezett meg csodálkozott és nem kezdtek hülyülni velük.
2022. dec. 22. 10:31
7/12 anonim válasza:
Bármlyen nevet lehet adni ami az útónévkönyvben szerepel. Az már más kérdés, hogy én nem tolnék ki így a saját gyermekemmel, hogy mondjuk Péter Péternek hívják.
2022. dec. 22. 10:36
8/12 anonim válasza:
Persze. Ott van pl Miklós Miklós, szerintem az ő neve sokaknak ismerős.
Nem is értem, hogy merült az fél, hogy ne adhatná valaki így a nevet a gyerekének. Az azért meredek lenne, ha már ez is szabályozva lenne.
2022. dec. 22. 13:15
9/12 anonim válasza:
Az első szemöldökfelhúzás után legalább mindenki megjegyzi 😁
2022. dec. 22. 14:27
10/12 anonim válasza:
Igen lehet adni. Sőt két gyerekednek még ugyanazt a nevet is adhatod. Ami még ezen ronthat ha a gyerekek az apjuk nevét kapják. Főleg ha még az anyjuk is a férj nevét viseli teljesen.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!