Két évig volt folyamatos munkaviszonyom. Jövőre szülni szeretnék.2010-ben fogom igényelni a gyed-et. Melyik évet veszik alapul hozzá,2008 vagy 2009-et?
Figyelt kérdés
2008. dec. 26. 09:56
1/3 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy az igénylési év előtti év átlagát veszik, de az a biztos, ha megkérdezel egy könyvelőt, vagy utána nézel a neten, mert a TGYÁS-t így számolják, a gyedet meg lehet, hogy már a TGYÁS-ból. Nem vagyok benne biztos, hogy ugyanúgy.
A www.oep.hu-n megtalálod a pontos adatokat.
2/3 anonim válasza:
Előző vagyok, hogy válaszoljak is, ha 2010-ben kezded igényeli a Tgyást, akkor 2009 évi átlag jövedelmedet számítják.
3/3 anonim válasza:
Előző...
A kérdező nem a tgyást, hanem a gyed-et igényelné 2010-ben, és a kettő nem ugyanaz...
Én az idén márciusban szültem.
Februáról voltam tgyás-on, augusztus közepétől pedig gyed-en vagyok.
A tgyást is és a gyedet is a tavalyi átlagkeresetemből számolták. Csupán a % más... A tgyás többet fizet,mint a gyed.
De menj be a TB-hez, és ott érdeklődj, nekem mindig segítettek ilyen kérdésekben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!