Mit írnak be születési helynek, ha valaki két település között az út mentén születik?
Nekem az öcsém született így.
A kórháztól 20km-re egy ismerősnél voltunk falun.
Kaja közben anyánál elfolyt a magzatvíz. Mentő lett hívva, mert nevelőapám ivott, anya meg így már nem vezetett (nekem még nem volt jogsim).
A mentők kb fél óra alatt értek ki a 3.telefonálásra.
Elindultak anyával, de kb félúton meg kellett állni, mert kinn volt a feje öcsémnek.
Igy a mentőbe, 2 település közt született meg.
Neki a város szerepel az anyakönyvijében, mert oda vitték be.
Igaz nem mai, 10éves történet.
Köszi a választ!
Azért az még a szerencsésebb eset, ha “csak” ilyen miatt történik máshol a szülés. Bár én sem örülnék ha a mentőben kéne szülnöm.
Hát nem értek egyet a 2essel.
Én 37hetesen voltam így sajna
Anyáék tőlünk 50km-re laknak, náluk voltunk. Nála indult be a szülés, én is a mentőbe szültem egy kis falu és a megyeszékhely városa közt. A lakhelyünk ugye 50km.
Nekem is a megyeszékhelyet írták be, mivel ott szültem volna, ha beértúnk volna.
Ez amit a kettes ír, ez kb 50 éve volt.
Apát így anyakönyvezték egy kis faluba.
Ma már azt a települést írják be, ahova a kórházba viszik.
(Ahhoz meg nem fűznék semmit, hogs 50 éve milyen alapos anyakönyvezés volt, hogy egy Kuti vezetéknevű férfinak hogy lett Varga vezetéknevű gyereke. Megesik az ilyen alapon)
ott szültem volna, ha beértúnk volna.
Ennyi erővel írhatják azt is, ahonnan indultatok, mert ha nem indul el, akkor meg ott született volna...
A külterületek is tartoznak közigazgatásilag valahova, azt jegyzik be.
Ên sem ott születtem ami meg van adva születési helynek. Az a szülővárosom, ott nevelkedtem, csak anyám épp nem ott volt amikor megszült.
30 vagyok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!