Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit írnak be születési helynek...

Mit írnak be születési helynek, ha valaki két település között az út mentén születik?

Figyelt kérdés
Pár hete történt egy horror baleset, ahol egy terhes nő és a magzata is meghalt. Mikor kiérkeztek a mentők, látták, hogy menthetetlen az anya, ezért megcsászározták ott, helyben, hátha menthető a baba (asszem már 37. héten járt). Sajnos nem volt az. Viszont ha az lett volna, akkor ilyenkor mit írnak születési helynek? A kórházat ahová szállítják? Vagy a legközelebbi települést?
2022. dec. 16. 09:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az öcsém született így.

A kórháztól 20km-re egy ismerősnél voltunk falun.

Kaja közben anyánál elfolyt a magzatvíz. Mentő lett hívva, mert nevelőapám ivott, anya meg így már nem vezetett (nekem még nem volt jogsim).

A mentők kb fél óra alatt értek ki a 3.telefonálásra.

Elindultak anyával, de kb félúton meg kellett állni, mert kinn volt a feje öcsémnek.

Igy a mentőbe, 2 település közt született meg.

Neki a város szerepel az anyakönyvijében, mert oda vitték be.

Igaz nem mai, 10éves történet.

2022. dec. 16. 09:37
 2/11 anonim ***** válasza:
21%
Ma már úgy tudom, nem azt írják be születési helynek, ahol a gyerek konkrétan kibújt anyukája hasából, hanem azt a helyet, ahová hazaviszik majd a kórházból. Vagyis ha egy város melletti kis faluban él a család, a városi kórházba viszik be a szülni készülő anyát, ott bújik ki a kisbaba, de a kis faluba mennek majd haza, akkor a kis falu lesz beírva születési helyként neki.
2022. dec. 16. 09:40
 3/11 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!

Azért az még a szerencsésebb eset, ha “csak” ilyen miatt történik máshol a szülés. Bár én sem örülnék ha a mentőben kéne szülnöm.

2022. dec. 16. 09:40
 4/11 A kérdező kommentje:
Kettes, ezt nem tudtam. :)
2022. dec. 16. 09:42
 5/11 anonim ***** válasza:
87%

Hát nem értek egyet a 2essel.

Én 37hetesen voltam így sajna

Anyáék tőlünk 50km-re laknak, náluk voltunk. Nála indult be a szülés, én is a mentőbe szültem egy kis falu és a megyeszékhely városa közt. A lakhelyünk ugye 50km.

Nekem is a megyeszékhelyet írták be, mivel ott szültem volna, ha beértúnk volna.

2022. dec. 16. 09:51
 6/11 anonim ***** válasza:
93%

Ez amit a kettes ír, ez kb 50 éve volt.

Apát így anyakönyvezték egy kis faluba.

Ma már azt a települést írják be, ahova a kórházba viszik.

(Ahhoz meg nem fűznék semmit, hogs 50 éve milyen alapos anyakönyvezés volt, hogy egy Kuti vezetéknevű férfinak hogy lett Varga vezetéknevű gyereke. Megesik az ilyen alapon)

2022. dec. 16. 09:58
 7/11 anonim ***** válasza:
13%
Sógornőmnek 2 gyereke is így, útközben született, de sosem kérdeztem, mit írtak be születési helynek.
2022. dec. 16. 10:34
 8/11 anonim ***** válasza:
62%

ott szültem volna, ha beértúnk volna.

Ennyi erővel írhatják azt is, ahonnan indultatok, mert ha nem indul el, akkor meg ott született volna...

A külterületek is tartoznak közigazgatásilag valahova, azt jegyzik be.

2022. dec. 16. 10:40
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Ên sem ott születtem ami meg van adva születési helynek. Az a szülővárosom, ott nevelkedtem, csak anyám épp nem ott volt amikor megszült.

30 vagyok

2022. dec. 16. 11:13
 10/11 anonim ***** válasza:
82%
Technikailag nincs olyan négyzetcentimétere Magyarországnak, ami ne tartozna valamelyik településhez, legfeljebb nem belterület. Írd be Google térképbe bármelyik várost, és látható (pl. HMvásárhelynél elég látványos, mert óriási a területe, de igen kis részét teszi ki a tulajdonképpeni lakott terület).
2022. dec. 16. 11:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!