Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi tőrvényszerű? Normális,...

Noemi2699 kérdése:

Mi tőrvényszerű? Normális, hogy nem jelez a védőnő,hogy jönni szeretne látogatóba csak beállít?

Figyelt kérdés

Tegnap jött. Nem is szólt,hogy jönni szeretne csak csengőt nyomot. Nyitom a kapuajtot. ( És lám a védőnő.)

Az előzőek mindig szóltak, hogy kitudnának e jönni de ő még csak mégsem kérdezte, hogy otthol vagyunk-e.

Az előző védőnőnk azt mondta, hogy ilyet nem csinálhatnak de hallja ő is,hogy mindenkihez így megy ki.

Ezt szabad neki? Ez törvény szerű?

A másik,hogy Létavértesi vagyok. A Létai részen élek és amikor átköltöztünk átkértem a kisfiam az itteni védőnôhőz de akkor itt még a másik volt aki szülésem után átkerült vértesre. Vissza tudnék oda menni hozzá a fiúkkal? Mert ő azt mondja, hogy a Létai nem engedi át az embereket aki hozzá akarja hordani a gyerekeket.

2022. dec. 2. 13:37
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
92%
Semmi okod aggódni, a rendszeres takarítás mindig meglátszik egy lakáson. A védőnő is látni fogja.
2022. dec. 2. 15:34
 12/20 anonim ***** válasza:
38%
De, épp joga van váratlanul megjelenni, ez az egyik lényege a feladatának....
2022. dec. 2. 15:55
 13/20 A kérdező kommentje:

A tisztaságátol nem tartok bármilyen bútorok végig húzhatja a kezét egy szem port nem fog találni és cipőben sem járunk be azt is láthatta mert az egész lakásban szőnyeg van. És aki eddig ide bejött mondta hogy látszik hogy megvan gyerekeknek mindenük.

Az előző védőnőnk volt a tanára és azt mondta,hogy azért csinálja ezt mert kíváncsi rá,hogy milyen amikor nem készülünk,hogy jönni fog. De ő is mondta, hogy szó nélkül megjelleni akkor sem lenne joga. A tisztaság pont az amivel nincs bajom. Csak a picit ma 3. Napja hogy nem nagyon tudom letenni mert ordít és felfordulás van. ( Játékok szanaszét, apa munkás ruhája vagy éppen az itthoni ruhája hegyi hátán a fotelben és neki pont oda kellett leülnie. Az én fejem meg éget hogy annyira nem volt időm hogy azt elpakoljam.

2022. dec. 2. 16:14
 14/20 A kérdező kommentje:
Ami időm volt az alatt örültem ha kiteregettem a mosógépből a ruhákat vagy össze mosogattam vagy megfőztem valami gyors ennivalót. Így is van hogy 3-jára sikerül fellöknöm fönni az ennivalót.
2022. dec. 2. 16:17
 15/20 anonim ***** válasza:
58%

Szúrópróba szerűen igen is ellenőrízhetnek.

Az a helyzet, hogy ahol nincs gond, és nem kekec a védőnő, ott előzetes egyeztetés mellett megy ki.

Ahol gond van, ott viszont igen is bármikor kimennek.

2022. dec. 2. 16:31
 16/20 A kérdező kommentje:

Itt a védőnő ilyen. Erről tét mindent a picire is ráfele 2hosan mutatta,hogy tanítsák fordulni. A másik azt mondta, hogy ráér még vele és hogy ne hadjak rá mindent a jelenlegi védononkre mert ránk tapad. Mind kettőnknek bejelentett munkahelye van. Nem is kevés a bevételünk. A gyerekeknek is megvan mindenük. Itt a védőnő egy K****g.

A nagy fiamnak is 2 védönője volt mert az első elment nyugdíjba az volt az én védőnőm is anno. Azok is csak 1x jöttek ki a nagyfiamhoz amikor megszültem. Ismerték az egész családot.

Azért is lepődtem meg mert összesen már ez a 4. Védőnőnk és a többi csak 1x jött ki amikor megszültem. Mondjuk sógornőm mégis volt lepődve mert elméletileg havonta kell,hogy kijárjanak család látogatásra és picit mindjárt 4hos és most jött ki 2.jára.

De a szomszédba is ment nem csak hozzánk.

És egy régebbi válaszra írnám hogy Létavértes nem putri olyasmi mint Debrecen csak kisebbe. Létavértesnek ,,történelme van" (a vágóhíd és a 2város össze vonásárol) itt is van alja nép a város két végén de az már mindenhol akad.

De sok a bunkó is az olyan mint aki azt a választ adta amire most válaszoltam a végén. 😉

2022. dec. 2. 21:49
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Lehet itt van elásva megoldás. Hozzánk csak első 6 hétben jött, utána nekünk kellett menni az összes státuszra. (Mi is Hajdú-Biharban élünk) Ha te viszont nem vittel el a gyereket az elmúlt 3 hónapban hozzá, akkor mondjuk érthető, hogy megjelent.
2022. dec. 2. 23:30
 18/20 anonim ***** válasza:
Nálunk volt olyan hogy ki jött az elején hetente mert nem voltam jól első gyerek ,aztán már havonta én mentem ,2.3. gyereknél már csak 1x jöttek ki a védőnők mert 3. Gyereknél másik lakásba költöztünk ő is egyszer jött ki megbeszéltem vele hogy havonta megyek hozzá .
2022. dec. 3. 09:01
 19/20 anonim ***** válasza:
27%
Na az biztos hogy törvényileg meg van adva hogy szülés után ki KELL járnia. Először hetente aztán havonta. Meg utána is x időnként. Nyilván ezt a legtöbb nem teszi meg, de attól még kéne
2022. dec. 3. 11:26
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Védőnő szakon végeztem. Azért van így, hogy bejelentés nélkül mennek ki, mert sokszor amikor bejelentette, mikor megy ki nem az igazi állapotot látta, mert gyorsan összekapkodtak mindent a szomszédoktól meg ismerősöktől arra az alkalomra, meg ahol sokan laktak együtt, addig a többiek elmentek, mintha csak a szülők a baba és a testvér laknának ott, nem vallották be hogy egy szobában kb rengetegen laknak, így sokáig nem is derült ki milyen körülmények között laktak. Ahol jó körülmények között élnek, ott szokták egyeztetni a látogatást, mert nincs semmi titkolni való. Meg akkor szoktak még random megjelenni, ha nem viszi az anyuka a gyereket a tanácsadásra meg a szűrésekre, mert utána kell nézni, hogy nincs-e valami komoly gond, ami miatt nem jelennek meg. Kisgyerekes családban meg az a védőnő, aki cirkuszol, hogy nem a legkatonásabb rendben áll minden, az adja vissza a diplomáját, mert csak a tankönyvben látott gyereket. A leírtak alapján én úgy látom, hogy a kérdezővel nincsen semmi probléma. Esetleg meg lehetne próbálni megbeszélni a védőnővel, hogy legközelebb szóljon, mikor jön, mert pl nehogy akkor, amikor a pici aludna. Nem tudom milyen az a környék, lehet, hogy többekkel gond volt és szükség volt random látogatásra és azért csinálta ott is így, hogy ne kivételezzen.
2023. jan. 29. 19:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!