Milyen ellátást fogok kapni?
A gyed lejártát követően a következő naptól visszamentem dolgozni.
Alig dolgoztam bejelentették,hogy a cég csőd alatt van, így szabadságra kellett mennem, majd 15 nap betegszabadság. Mikor ez lejárt, táppénzre kellett mennem és azóta is itthon vagyok. Valószínüleg a szülésig (dec. 31) már így is marad.
A kérdésem az lenne,hogy milyen ellátást fogok így kapni és mennyit?
Eddig:
A TGYÁS-om 104.000 volt
a GYED-em a maximum 85.000
A csőd miatt még nem kaptam meg a pénzem,de a fizetésem bruttó 135.000.
A Táppénzem most 85 körül lesz azt mondták a TB-nél.
2007. Február - 2008. Június vége (szülés napjáig)
Táppénzen most Július 29 óta vagyok.
Szia!
Ha jól értem, 2010. június végén járt le a gyed, vagyis a táppénz és a gyed vége közti egy hónapot dolgoztad le, illetve akkor voltál szabin?
Ha igen, akkor az ellátások alapja így alakul:
1 hónap teljes bér, + 15 munkanap betegszabadságra kapott bér. A havi fizetésed 135000 + 65250 betegszabi, vagyis az ellátások alapja naptári naponta 3926.
ÍGy a tgyásod adójóváírással kb. 80 ezer, a gyeded meg kb. 73 ezer lesz havonta.
De nekem kevésnek tűnik a szabadság. Vagyis azt írd meg kérlek, hogy a gyed mikor járt le, mikor kezdted meg a tgyás-gyed alatt felgyülemlett szabdságaidat, és mikor kezdtél el dolgozni, hány napot dolgoztál. Csak a gyed utáni időszak érdekel.
Ha viszont tényleg 1 hónapnyi szabid volt (több kellett volna hogy legyen, mindenképpen!!) akkor így alakulnak az ellátások.
Ha menet közben megszűnik a céged, akkor menj el álláskeresési támogatásra, akkor újra biztosítottnak számítasz, és járni fog mind a tgyás mind a gyed.
Táppénzen most Július 29 óta vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!