A családba hamarosan érkezik egy Rebeka és a szülők engedélyt adtak, hogy úgy becézzük a kislányt, ahogy nekünk tetszik. Raccsolok, ezért az R betűt tartalmazó formákat kerülném. Van ötletetek más becenévre?
Szerintem rohadt viccesek a Lebekás, Lebis kommentek 🤣🤣
A kérdés maga pedig komolytalan. Ki kérdez ilyet???
Tudom, tudom ez elég fájdalmas még le írnom is; Bekuci. Hallottam már így becézni ezt a nevet.
ReBEka- Bebe
Beka
Beki
rEBeka- Ebi/Ebike
Akik a becézés engedélyezésén vannak fent akadva azoknak írom
ÉN nem engedem hogy becézgessék a lányom
Van egy szép neve, ami nem mellesleg rövid (4 betű) nem szeretem ha szét becézik
Hívják csak a nevén, azért adtuk azt neki
Én sem szeretem, ha mindenféle gagyi bárgyú becézésekkel látják el a gyerekemet, anyámra is rászóltam az elején, hogy ezt ne.
Attól, hogy a kérdező a kicsit erős "engedélyezni" szót használta, még nyilván úgy értette, hogy a szüleik felől bárhogy lehet becézni.
Igen, lehet valakinek ez nem egyértelmű, de vannak kínos becenevek, amiket nem biztos, hogy szeretnének a szülők.
Például az egyik barátnőm lánya Zoé, és kimondottan utálja a Zozi, Zozó, meg ezekhez hasonló becézgetéseket.
Totál megértem, ha valaki nem hagyja hogy bizonyos formában becézzék a gyerekét.
Fiam pl Bendegúz. Becézve nálunk meg családban, barátoknál Beni.
De pl a szomszéd állandóan Bendikének hivja. Hiába kértem 100x, csak így mondja. Egy másik ismerős Bende... jézusom... es a kedvencem, Benedek 🤦♀️
Szóval szerintem igenis lehet szabalyozni, kérni hogy neeeeee.
En egyébként Rebeka vagyok. Család Beki, vagy Rebi, barátnőim Bekának hívnak.
Egyedül a férjem szólít Rebekának 😅
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!