Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Valakinek van összevont neve...

Valakinek van összevont neve mellé 2. Név?

Figyelt kérdés
Az a helyzet megtaláltam a kislányomnak a tökéletes nevet Anna Szófia. Magában az Anna annyira nem tetszik és a Szófia pedig a vezetéknevünk után nem jó. Férjem gyerekek Ziát szeretnének úgy is hívják már engem a hideg ráz tőle. Mennyire lenne gáz az Annaszófia Zia. ? Tudom tudom szerencsétlen gyerek én is tisztában vagyok, de aki úgy ad kettő nevet hogy hosszú pl Kovács Natália Dorina szerintem akkor ez se lenne hosszabb . Vagy nagyon gáz? Csak Anna Zia nem tetszik Szófia Zia se tetszik. Szóval nem tudom már 😅 adjatok valami ötletet légyszi nagyon elvagyok keseredve

2022. okt. 24. 11:07
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
42%

Szerintem gáz.

Személy szerint lanynak 2 nevet semmiképp sem adnék. Ferjehz megy, netto kicseszés.

Nekem a Zia tetszik. Anna is. Anna Zia is, ha már muszáj a 2 név. Na de a szófia. Na ez nekem már alapba nem szimpi.

2022. okt. 24. 11:13
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
A Zia nem tűnik névnek, hogy őszinte legyek. Ez az Annaszófia Zia meg kimondottan röhejes, feltűnési viszketegség erzetu valami
2022. okt. 24. 11:14
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

Nekem csak az Anna tetszik, és bárhogy variálom, nem tetszik, de a te döntésed.

Így csak ötletként felvetem: mivel a Szófia a vezetéknév után nem jó, ha Zia Szófia lenne esetleg?

2022. okt. 24. 11:19
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

Ha téged a hideg ráz a Ziától, akkor ne adjátok. Olyan név kell, ami mindkettőtöknek tetszik.

Így hogy Annaszófia semmiképp sem adnám, összevont név mellé még egy nevet pláne nem. A Szófia és a Zia szerintem nem passzolnak, semmilyen sorrendben. Ha a férjednek is tetszik az Anna Szófia, akkor lehetne inkább az, és szólíthatjátok Szófiának, ha az tetszik jobban.

2022. okt. 24. 11:25
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

Ha objektíven nézem, eltekintve attól, hogy maguk a nevek tetszenek-e, akkor azt mondanám, hogy az Anna Szófia önmagában dallamosan hangzik. A Szófia után a Zia már nem, mert az azonos magánhangzók miatt olyan, mintha ismétlődne a vége: fia-zia.

Az Anna Zia esetleg elmegy.

Fordítva pedig a Zia Szófia meg a Zia Anna úgy hangzik, mintha köszönés lenne: Szia Szófia/Anna!

2022. okt. 24. 11:26
 6/18 babyboom567 ***** válasza:
88%
Ne add a Ziát, ha a hideg ráz tőle, sosem fogsz megbékélni vele.
2022. okt. 24. 11:39
 7/18 anonim ***** válasza:
65%

Előbb tanulj meg magyarul, zagyva a kérdésed is.

Ilyen kapkodva nem lehet nevet választani. Soha nem fogjátok 2 névvel szólítani, játszótéren, oviban, suliban csak Anna lesz.

2022. okt. 24. 12:27
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
Az Anna Szófia szép így együtt, a Zia viszont egyáltalán nem jó. Nem is tűnik névnek. Akkor már inkább Zita vagy Zoé igaz azok gyakoriak de szebbek.
2022. okt. 24. 12:32
 9/18 anonim ***** válasza:
86%
Én ismerek egy Anna-Sophiát. Direkt írtam így a nevét, mert külföldi a lány. Ő is így írja, kötőjellel. A szülein kívül senki nem is hívja Anna-Sophiának, nem is nagyon szereti. Sofie-nak szólítjuk. Az "Annaszofia" már önmagában nagyon hosszú, hidd el, minden nap használtam, borzasztó volt folyton a teljes nevét kimondani, egyáltalán nem volt praktikus. Most, ha belegondolok, hogy ezen kívül lenne még egy neve, hát elég röhejesnek gondolnám.
2022. okt. 24. 12:35
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

Legyen Anna Szófia

Többiek a Szófiàt simán bevézhetik Ziának

( Szófiaaem és a Zia sem tetszik.

2022. okt. 24. 13:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!