Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen nevet ajánlatos adni...

Milyen nevet ajánlatos adni lány gyermeknek?

Figyelt kérdés

Azért kérdezem, mert ezen az oldalon szinte minden névre találok valami olyat ami miatt meggondolom magam és már nem tudok eligazodni.

Olyanokra gondolok mint tucatnév, kutyanév, túl ritka, öreges, felnőttnek nem való, túl magyar külföldön nehézségei lesznek, túl külföldi itthon fura lesz, önállósult név becenévből, beceneve miatt nem stb...több ilyen kommentet látok általában szinte minde fajta névnél. Tényleg ennyire kéne nézni, milyen neve is lesz a lánynak vagy ez felfújás itt, illetve direkt megy ez a neves kérdéseknél? Persze lényeges, hogy ne olyan legyen mint Kandida vagy Agrippína fajta nevek de ezek mellett azért vannak elég normális nevek amiket mégis leszólnak a fent említettek egyikével itt. És már nem tudom mi alapján kéne nevet választani, mert így is úgy is lesznek leszólói hisz nincs egy név se ami tetszene mindenkinek de mégis vannak olyanok amik azért a többségnek bejönnek. Van nekem néhány teljesen átlagos de nekem tetsző név amit itt mégis leszóltak így már fogalmam sincs mi a trend. Persze nem az itteni oldalon levő válaszok alapján nézek csak mégis jó figyelni ilyenekre de azért kicsit túlzás ennyi mindenre nem? Ki hogy választott lány nevet? Van néhány ami nekem tetszik de az oldalon nem igazán tetszik senkinek (nem valami borzalom nevek, tök átlagosak de mégis...). Mit gondoltok erről a jelenségről itt? Csak szerintem felesleges itt nevekről véleményt kérdezni? Mert általában jön 10 válasz és ebből 6-nak nem tetszik másik 4nek meg igen, ebből mit szűr le a kérdező? Sok ember lehet még rajtuk kívül akinek tetszene is. Meg persze van az is, hogy a vezetéknévvel ne legyen fura mint Beviz Elek, Pop Simon...de nyilván ezt is érdemes nézni de általában nincs ilyen gond.

2022. okt. 19. 00:44
1 2
 11/14 1112 ***** válasza:
32%
Edina, Angelika, Laura, Tamara, Zita, Gerda, Anett, Tina, Tilda, Szofia, Marianna, Réka, Renáta, Regina, Rebeka, Odett, Paulina, Inez, Izabella, Annabella, Mirabella, Lorena, Marina, Karina, Larina,
2022. okt. 20. 20:28
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Minden név olyan, hogy valakinek tetszik, valakinek nem.

Olyat válassz, ami neked, nektek tetszik. Ha több ilyen van, akkor amelyik a vezetéknévhez jobban illik, amelyik valami miatt kedves számotokra, amit jó eséllyel nem lehet majd csúfolni. Nem érdemes túl ritka nevet választani, mert valószínűleg oka van annak, hogy ritka. De túl gyakorit sem, mert akkor csomó ugyanolyan nevű lesz majd az oviban, suliban, munkahelyen. A 100 leggyakrabban adott név listája elérhető a neten.

De nem kell nagyon túl kombinálni. Szóval elsősorban, amelyik tetszik.

2022. okt. 21. 21:22
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Andrea,Rita,Teodora,Bella, nekem ezek tetszenek.
2022. okt. 24. 20:12
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Igaza van 12-nek, legjobb, ha sem túl gyakori, sem túl ritka. És nektek tetsszen, mindenki ízlésének úgysem tudtok megfelelni, de nem is kell.

Mindenesetre, a külföldi nevektől óvakodjatok, nagyon nevetségesen néznek ki magyar kiejtés szerinti írásmóddal, bár eredeti írásmóddal sem lenne jobb, hisz magyar gyermekről van szó, nem külföldiről.

2022. nov. 1. 10:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!