Hogyan mondtátok el? (Halállal kapcsolatos kérdés).
Figyelt kérdés
Tegnapelőtt meghalt az apukám. A lányommal (7 éves) sokkal szorosabb kapcsolata volt, mint velem. Meggyőződésem, hogy apu őt szerette a világon a legjobban, és a lányom is nagyon szerette őt. Okkal nem mondtam még el neki, de ma este mindeképpen szeretném. Viszont nem igazán tudom, hogyan fogjak hozzá. Akinek van ilyen tapasztalata, megosztaná velem? Előre is köszönöm.
Ezt azonnal el kellett volna mondani. Hirtelen halt meg, nem lehetett számítani rá?
2022. okt. 16. 14:49
2/8 anonim válasza:
Én nem várnék estig. ha nagyon szerette, fel fogja zaklatni, és akkor egész éjszaka nem fog pihenni. Inkább ültesd le most, és röviden, tömören mond el neki. Mond el hogy a papa nagyon szerette őt. Esetleg apuka szaladjon el, vegyen egy plüsst és adjátok neki oda, hogy a papa ezt küldte hogy vigyázzon rá.
Holnap pedig nem vinném iskolába, hagynék neki időt feldolgozni.
2022. okt. 16. 14:59
3/8 A kérdező kommentje:
Kedves 1-es, légy szíves, olvasd el újra a kérdést. Ha van érdemi válaszod a kérdésre, akkor írd meg, és megköszönöm, ha nincs, akkor ne. Ezzel nem segítesz.
2022. okt. 16. 15:01
4/8 anonim válasza:
Először is részvétem, nagyon sajnálom! Én sem este, lefekvés előtt mondanám el neki. Ez egy nagyon nehéz feladat, szerintem a legjobb lenne ,ha mostanság beszélnétek vele erről, így ha esetleg lenne valami kérdése, beszélni szeretne a papájáról megtudnátok tenni. Azt, hogy hogyan mond el neki neked kell tudnod, nem tudom mennyit tud a lányod a halálról. A lényeg, hogy légy egyértelmű és az ő szintjén próbáld elmagyarázni neki.
2022. okt. 16. 15:47
5/8 anonim válasza:
Őszinte részvétem
A lányom 1 éve veszítette el a nagymamáját (anyósom hunyt el)
Éjszaka tudtam meg. Reggel elvittem a lányt oviba, mikor hazajött akkor mondtam el neki. Akkor indultunk az intézkedésben segíteni.
Egyszerűen elmondtam hogy sajnos meghalt. (ő már tudta hogy ez mit jelent)
Csak mondd el neki egyszerűen. Ha van kérdése akkor válaszolgass rá. A legjobb szerintem ha a természet rendje ként fogja fel a dolgot
2022. okt. 16. 16:03
6/8 anonim válasza:
Érdemi választ akkor lehet adni, ha válaszolsz. Mert mást kell mondani, ha hirtelen halt meg és mást, ha már régóta beteg volt.
2022. okt. 16. 18:43
7/8 anonim válasza:
2020ban halt meg édesanyám, a lányom akkor 6 éves volt, azonnal elmondtuk neki...sírt, sokat beszélgettünl róla, megnyugodott...sokáig, még a mai napig is emlegeti
2022. okt. 16. 19:35
8/8 anonim válasza:
Gondolom, téged megrázkódtatás ért a halálhírre. Szóval a gyereked látja rajtad, hogy valami baj van. Egyébként egy ekkorra gyerek már régen felfogja, hogy mit jelent a halál, szóval szimplán mondd el neki, mintha csak egy felnőttek mondanád.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!