Skót - magyar szülő gyereke Ausztriában?
A párom skót és Ausztriában élünk.
Nyilván az ő anyanyelve az angol ezért angolul kommunikálunk. Mindketten beszélünk németül is de azt egymás között nem használjuk.
Szerintetek ha egyszer lenne gyerekünk akkor mennyire viselné meg,hogy három nyelv is éri kiskorától kezdve?
Mik lehetnek a hátrányai?
Max annyi hátrány éri, hogy az elején kicsit lemaradásban lesz a többnyelvűség miatt, aztán beéri magát. Tőletek megtanulhatja az angolt és a magyart, a németet majd a közösségben fogja.
Gondolom, úgy tervezitek, hogy te csak magyarul, a párod csak angolul beszélne hozzá. Mert így szokták a kétnyelvű párok, és ebben nagyon következetesnek kell lenni.
Nem viselné meg. Picit később kezdene el beszélni de de életére nézve kb behozhatatlan előnyre tenne szert azzal, hogy németül, angolul és magyarul is anyanyelvi szinten beszél majd.
Én angliában éltem, ezer meg egy lengyel-magyar, angol-olasz, stbstbstb párt ismerek és a gyerekük minden nyelvet tökéletesen beszél.
Otthonról hozza a szülők nyelvét, oviban meg megtanul angolul. Nem ti lennének az első vegyes nemzetiségű pár egy harmadik országban, aki gyereket nevel. Ezen nem kell sokat aggódnod.
Nem hallottal meg arrol, hogy minel tobb nyelvet beszel valaki annal jobb?
Milyen hatrany ?? Pont, hogy elony.
Az en gyerekem is tobb nyelvu, kulfoldon elunk. Annyi, hogy ezek a gyerekek altalaban kesobb kezdenek el beszelni (ez nem hatrany, nem maradnak le semmirol, meg ha az anyukak versenyt is csinalnak belole), de ez sem mindig igaz. A lengyel baratnom lanya, 3 evesen folyekonyan (! )beszelt lengyelul, torokul, es angolul. Eszakra koltoztek, 2 honaposan belul eszak-angliai akcentussal beszelte az angolt. Nyelverzektol fugg. Az iskolaban franciat tanulnak, ez lesz a 4. nyelve, kozepszinten beszeli, es meg 8 eves sincs.
Olyan hátrány,hogy gondolom a kis agyuknak nem egyszerű 3 nyelvet befogadnia.
Az értem,hogy hasznos és örülök is,hogy az apukája anyanyelvi szinten tudja megtanítani angolul nem csak iskolában ahogy sokan mások.
De leterhelni sem akarom az agyát 3 nyelvvel.
Két nyelv nem sok.
Az szerintem átlagosnak mondható.
Ott én sem aggódnék.
De itt most három nyelvről van szó :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!