A Hanna hogyhogy ilyen népszerű évek óta?
"Ki mit gondol róla ha nem nézzük azt, hogy ilyen tucatnév?"
En az ellenkezo tabort kepviselem, soha nem tetszett pedig 30on tul vagyok. Mindig is tul kislanyosnak talaltam.
De igaz, az elmult 5 evben egy kozeli es tavoli rokonom is ezt a nevet adta a lanyanak. Regen tenyleg nem volt ilyen nepszeru. A szolgalolany meseje is talan ratett egy lapattal de ez csak tipp.
Szép név, kellemesen cseng nőies, akárcsak az Anna, ez a név is évek óta divatos és mondhatni örök név.
Valóban a Hanna pl. az én korosztályomban egyáltalán nem volt sem a környezetemben és nem is találkoztam ilyen nevű személlyel, csak mostanság egyre többször hallom, hogy kislányokat így hívnak. Én 94-ben születtem, de a Hanna névvel csak a Hannah Montana sorozatban találkoztam tiniként kb. 2008-ban ekkor nem gondoltam volna, hogy ennyire elterjedt lesz ez az akkor még egyáltalán nem felkapott név. Összességében szép név, talán az Anna modernebb változatának mondanám, és lehet ezért is ilyen felkapott név mostanság. De én nem adnám a gyerekemnek egyrészt pont a gyakorisága miatt, mert anno én is egy épp akkor felkapott divatnevet kaptam a szüleimről és én nagyon nem szerettem, meg is változtattam.
Szép, egyszerű, érthető név, ezért népszerű.
A tucatnév kérdésről meg mindig leirom: a lányom Anna. A szuletese évében ez volt a leggyakrabban adott női név. Jelenleg 19 éves. Soha egyetlen Anna nevű gyerek nem volt az ő korosztalyaban. Sőt, az egyetlen ilyen nevű noaz ismeretségi körünkben nálam idősebb. Lehet hogy az országban van 1 millió Anna, azért listavezeto, de a saját környezetet kell nézni. Ugyanez érvényes minden egyes névre
Nekem nem tetszik. Az Anna "H"torokhanggal eltorzított verziója számomra.
De a jelentése nagyon szép.
"Ez miatt nem is tetszik, akkor már inkább Anna legyen"
Ez nagyon logikus, tekintve, hogy a Hanna mellett az Anna is évek (de inkább évtizedek) óta Top3-ban van, legtöbbször versenyben a Hannával. Igazából az Anna volt a slágernév, aztán a Hanna felzárkózott mellé, majd be is előzte.
Szép név, egyszerű, lágy, rövid, viszonylag nemzetközi. Megértem hogy sokaknak tetszik.
Én a gyakorisága miatt nem adnám. A mi lányunk Johanna lesz, kíváncsi vagyok hogy fogják majd becézni, mert lehet belőle is simán Hanna lesz majd pl oviban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!