Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért van ezzel baja az...

Miért van ezzel baja az embereknek?

Figyelt kérdés

Sokszor olvasom itt, hogy ha valaki a baba születésétől kezdve állandó segítséget vesz igénybe, legyen az akár rokon, vagy fizetett segítség, akkor egyből kérdezik hogy minek szült, kinek szülte a gyereket?

Miért baj az, ha nem a szülők csinálnak mindent a gyerek körül, és ha pl már a baba 1 hetes korában is eltölt a baba egy éjszakát az anyukája nélkül? (Amúgy a kórházban is szokás leadni az első éjszakára...)

2022. szept. 8. 16:56
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
38%
Felesleges a kérdés. Akkor se vagy jó anya, ha egész életedet a gyerekedve tapadva töltöd. Ez a mártírkodás az elvárt, a "kuhűlt kávé", a zsíros haj, mert még fürdeni meg hajat mosni se kell, a halál, a folytonos királyi többes szám, arandom gügyögés, a teljes eligénytelenedés. Ez, semmi más.
2022. szept. 8. 17:29
 12/28 anonim ***** válasza:
81%

Ha pedig a gyerek veled van 24/7, akkor anyámasszony katonáját nevelsz belőle, "elkényezteted", irigy vagy, hogy nem adod oda a nagyszülőknek sem. Ha nem mész edzeni a 6 hetes kontroll után rögtön, akkor lusta vagy és a férjed elhagy. Ha nem jársz hetente minimum kétszer fodrászhoz és 10 naponta körmöshöz, akkor igénytelen vagy és a férjed elhagy.

Ha csinálod ezeket a dolgokat és még jár hozzátok bejárónő is, sőt, még főzni sem szoktál minden nap, akkor pedig kitartott p_csa vagy és minek szültél te, kiegészítőnek kellett a gyerek?!

Ha visszamész dolgozni a gyerek 1-1,5 éves korában, akkor megint minek szülted, de ha lehetőség van arra, hogy otthon legyél még az óvoda első évében is, akkor hogy képzeled ezt, mekkora terhet jelentesz így a férjednek.

Az az igazság, hogy az emberek többségének semmi sem jó és ott rúg bele a másikba, ahol csak tud. Ez az anyák "közösségére" különösen igaz. Ha a másiknak akár egy szalmaszállal is könnyebb, ott rohadjon meg, ez az általános hozzáállás.

2022. szept. 8. 17:49
 13/28 anonim ***** válasza:
81%

Régen az élet része volt a gyerek, a gyereknek kellett alkalmazkodni a világhoz. Belevonták az élet dolgaiba, voltak kortársak, akikkel játszhattak. Nem mellesleg volt nagynénjük, nagybátyjuk, nagymama, nagypapa, stb.

Ma már az élet értelme a gyerek,mindent hozzá kell igazítani, mert ha nem, akkor egy traumatizált ember lesz. Mindenki feszült, egymásra teszik a nők a terheket, és a terhelt, frusztrált, agyonstresszelt nők nem hogy segítenék egymást, hanem lehúzzák.

Kinek mi köze van ahhoz, hogy ki hogyan nevel gyereket? Senkinek semmi. Nem kell mindennel egyetérteni, elfogadni, mint valami miniszternek a törvényjavaslatot, mindenkinek a saját életével kellene foglalkoznia. Ha más nem tévézteti a gyerekét, oké, semmi baj, ne tegye. De ne szóljon meg másokat, aki megteszi. Legyen szó akár 5 percről, akár 5 óráról. A gyerekek érdekei is az lenne, hogy lenne egy kiegyensúlyozott anyjuk, apjuk, de az ilyen pitsák nem hagyják.

2022. szept. 8. 17:52
 14/28 anonim ***** válasza:
36%
12-es válaszolónál van az igazság
2022. szept. 8. 17:53
 15/28 anonim ***** válasza:
60%
Neked van már gyereked, Kérdező? Szerintem ez csak a természetes igénye a babának és erre jó ha az anya válaszol. Egy egy hetes baba ugye kb. 9 hónapig benned volt, még azt sem tudja, hogy ő egy külön ember és hogy ha megfordítják, akkor nem a világ forog, no meg aztán nem annyira lát, viszont fontosak számára az illatok és hangok. Tök jó, ha egy gyerek közösségbe születik és lehetnek korán az életében mások is, és nem jó, ha nincsenek. De hát na, ez a korszak nem tér vissza, most alakul ki az a kötődési minta, ami pl. majd párkapcsolatban is jellemezni fogja. És neked sem kell úgy csinálni, mintha minden menne tovább ugyanúgy, csak lett egy kis házi kedvenc. Ez ugyanúgy a ló másik oldala. Szoptasd meg persze, osztán ha elaludt, add oda apjának vagy a nagyinak, és ha van energiád, mehetsz egy-két órát futni vagy fodrászhoz vagy plázázni. :P De szerintem ennyi kisbaba mellett a max. a normális, nem egy éjszakára lepasszolni. Mellesleg 8 hó körül, majd második felvonásban másfél év körül kezdődik a szeparációs szorongás, annak is utána olvashatsz, hogy a pszichomókusok szerint akkor zajlik le rendben, ha hagyod, hogy a gyerek mindenhová kövessen és nem akarsz menekülni előle. Ettől függetlenül ahogy valószínűleg még ősemberként, de 200 éve is mindenféle közösségekben nőttünk fel, szóval most is az lenne a jó, ha az anyák nem szeparáltan lennének egész nap kettesben a gyerekükkel, attól nem csoda, ha begolyóznak :D
2022. szept. 8. 17:56
 16/28 anonim ***** válasza:
33%

5-os ne haragudj,de akkora butasagot irsz.

En csaszar utan par oraval a sajat labamon setaltam el a gyerekemert, aztan lementem meg aznap delutam a kertbe, a bufebe es ha hiszed, ha nem, amikor haza mentem is olyan szettet valasztottam,ami minden tekintetben igazan noies es csinos volt. Nem pedig egy szal "macinaciban".

Aztan egy hetes kontrollra is elmentem, addig nem volt velem a gyerek, utana is elmentem legalabb heti 1 alkalommal egyedul es egy alkalommal a ferjemmel is elmentunk csavarogni, randizni, kavezni vagy epp amit akartunk.

Most heti ket napot vigyaz mas a gyerekre es azokon a napokon en tanulok, aztan egy napot magammal foglalkozom es a hetvegen is van egy fel napunk kettesben a ferjemmel, ezen kivul minden este 8-ra alszik a gyerek es ott van a par orank. Igen, van szexualis eletunk, csinosak vagyunk, vannak terveink is,almaink es nem adjuk fel oket csak azert,mert bovult a csaladunk egy taggal. Szimplan jol kell tudni leszervezni a dolgokat es ez egyaltalan nem arrol szol,hogy masnak szultem volna gyereket, csak szimplan elem az eletem, amiben ott a ferjem is es EN is, nem csak egy anya vagyok,aki nem lat mast a gyereken kivul.

Sajnos en pont azt nem ertem, mikor ott all egy no, szul egy gyereket es onnantol kezdve nem letezik mas csak a gyerek. "Egyutt eszunk, egyutt furdunk, egyutt bufizunk, egyutt kaksizunk", sot mar majdnem hogy egyek vagyunk. Gugyurumugyuru egesz nap, de nuku fogmosas,nincs hajmosas,mert arra nincs ido,(erdekes a seggig ero, gondor loboncom is megtudom mosni 5 perc alatt) nuku smink, parfum, szep ruha, all a szor az egesz testen, a lakas is kupiban all, fozni megint csak nincs ido, szexelni meg minek stb.

Aztan amikor apuci talalkozik egy igazi novel, aki nem csapzott, nem csak a pukikrol es a bufikrol beszel, szepen csinosan van oltozve es apuka rajon,hogy meg csak nem is "hazi sarkany" mint a begyepesedett mami otthon, akkor jon az hogy mami nem erti mi miert tortenik es mar csak a megmaradt alap darabjait probalja ossze szedegetni.

Kerdezem en, hogy lehet az,hogy aki 0-24-ben otthon van, nem tud semmit csinalni,lelakott, elhizott es hogy van az,hogy akinek van elete a gyerek mellett is, nincs otthon 7 napbol 7-et, az hogy tud ugyanolyan no maradni, hajat mosni, feloltozni es meg a gyereket is ellatni rendesen?

2022. szept. 8. 18:40
 17/28 anonim ***** válasza:
92%

Komolyan nem ertem én se, hogy mit kell ezen egymasnak esni. Ez annyira egyéni.

Amit nem birok, az az, amikor valaki feltesz ezen az oldalon egy kérdést, hogy pl elmennék wellnessezni 2 hónapos mellől pár napra, mit gondoltok? És akkor jönnek azok akik nem mennének, a kérdező meg kiakad, hogy hülye ősanyák. Aki csak egyféle választ hajlandó elfogadni a kérdésére, az ne tegyen fel kérdést, hanem menjen szépen wellnessezni és kész. De ez az egymás oltása ebben a topikban tényleg hihetetlen.

2022. szept. 8. 19:12
 18/28 anonim ***** válasza:
80%
Nem voltam a halálomon, szerencsére gyorsan felépültem de egy hetesen nem igen vágytam hogy kettesben tölthessek egy éjszakát a férjemmel...
2022. szept. 8. 20:59
 19/28 anonim ***** válasza:
89%

16

Te azt amúgy vágod hogy nem csak ez a két véglet van h vagy a gyereket szarom le vagy minden mást?

2022. szept. 8. 22:05
 20/28 A kérdező kommentje:

16

Te sem vagy különb azoknál, akiket ócsárolsz.

Sőt, pont rólad szól a kérdésem, csak te a másik véglet vagy, a beképzelt ősanyázós.

Én például köszönöm szépen, de nuku sminkkel sem vagyok otthonülős ősanya.

2022. szept. 8. 22:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!