Tudnátok írni ritka, de nem extrém babaneveket?
Sziasztok!
Tudnátok írni ritka, de nem extrém babaneveket?
Fiú és lányneveket is írhattok.
Extrém név számra az Aladdin, a Dzsenifer és mondjuk a Ciceró. Szóval az ilyen típusú nevek kilőve.
Köszönök minden választ előre is!
Azért nem ismernek sokan ilyen nevű embereket, mert gondolom nem az ovisokkal haverkodnak. Felnőtt emberek körében ezek ritka nevek.
Emiatt aki ritka nevét akar adni a gyerekének, az lecsap rájuk, hogy pl majd a Natasa milyen egyedi lesz. De minden más szülő is pont ezen a gondolatmeneten indul el. Így lesz egy korábban ritka névből gyakori. És így lesz az olyan full kommersz nevekből, mint mondjuk a Mária, Zsuzsanna, Erzsébet ritka és különleges (csak átfutottam a listát, de ha jól látom, egyik sincs rajta). Most ezzel nem azt mondom, hogy minden baba legyen mától Bözsi, csak szimplán azt, hogy ha nevek gyakoriságáról van szó, akkor nem érdemes az embernek a saját ismeretség köréből kiindulnia. Ezért is jó a lista, mert az emberek nagy része olyan neveket hisz ritkának, amik a mai babák, gyerekek körében sokszor az unalomig elhasználtak.
Fiúból nekem a kedvenc a Bertalan de csak Berti ként becézve.
Igen 2.nál nekem a Levente, Vince, Botond lett volna de a férjé volt a választási jog.
Ritka babanév?
Erzsébet, Mária, Ilona, Márta, Margit
Imre, József,János, Ferenc, Béla, Lajos stb.
Ezek elég ritkák a babák között és semmi extrém nincs bennük.
Mi öregesnek gondoljuk, de 50-60 év múlva ne hidd, hogy nem lesz ugyanígy öreges a Zoé, a Léna vagy a Lara.
Önmagában nincs olyan, hogy öreges név. Hangzásra semmivel sem öregesebb egy Mária mint egy Abigél. Csak a mai 50+ generáció körében divat, ezért idős Máriákat ismerünk. De minden divatos név öreges lesz egyszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!