Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Másnak a gyerekét sem hajlandó...

Másnak a gyerekét sem hajlandóak a keresztnevén szólítani?

Figyelt kérdés

Adott az anyósom akit tiszta szívből gyűlölök (tett érte rendesen), de még korábban mikor a párom elmondta, hogy hogy fogják hívni a fiunkat, akkor ez volt az első reakció : Mi a szent sz@r? (kultúra ugyebár megvan) és hogy ő biztosan nem fogja így hívni.

Én megszakítottam vele minden kapcsolatot, de vissza szoktam hallani, hogy azóta sem hajlandó a nevén szólítani a gyereket, pedig nem egy extra neve van, mindig csak Öcsinek mondja.

Van még akinek nem hajlandó valamelyik rokon a saját nevén szólítani a gyereket? A gyerek megszokta hogy ott másra kell hallgatni? :D

2022. aug. 17. 13:01
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
58%
Te mindig a kereszt nevén szólítod? Nem becézed? Legalább 10 felekeppen szoktuk becezgetni, mindre hallgat. Ő se csak anyának hív, anyuci, anyu, édesanyám 🤣 2,5 éves. Szóval ez tök természetes, hogy máshogy szolitják szerintem. Az apja is máshogy becézi, mint én..
2022. aug. 17. 13:06
 2/13 anonim ***** válasza:
96%

Hehe

Anyám🙂

Annó mikor még terhes voltam, és elmondtuk neki a lányunk nevét, azt mondta, ez undórító név, és miért nem az Ő nevét adom a gyerekemnek

Persze mi maradtunk a választott névnél

1,5 éves a lányom

A mai napig nem békült ki a nevével, és ha nem hallom (vagy azt hiszi nem hallom) lazán le "Zsuzsikázza" (anyám Zsuzsa)

Ha ott vagyok, csak úgy szól neki, hogy "hahó" vagy "kicsi"

Sosem mondta még ki a nevét🙂

2022. aug. 17. 13:09
 3/13 anonim ***** válasza:
39%
Én nagyívben le..arom,hogy ki hogy hívja a gyerekem.Bár nálunk ilyen nem nagyon van.
2022. aug. 17. 13:13
 4/13 anonim ***** válasza:
80%
A tesómnak Péter a neve, az egész család Petinek szólítja, kivéve apukámat, aki Péterkének. Mindig is így volt, mind így szoktuk meg. A gyerek nem hülye, tudja, ha neki szólnak vagy róla folyik a szó, meg fogja szokni, hogy egyes emberek másképp szólítják, mint mások. Amíg ő maga nem bánja vagy nem zavarja őt az a név, ahogyan szólítják, addig ez teljesen okés. De elsősorban szerintem azt kell figyelembe venni, hogy a gyerek hogyan szereti, ha szólítják, hiszen mégiscsak az ő nevéről van szó. Persze nyilván ha már abban a korban van, hogy ezt ő maga meg tudja mondani.
2022. aug. 17. 13:13
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Pont itt olvastam régebb egy kommentelőtől, hogy az anyósa annyira megsértődött azon, hogy az unokái nem a felmenők nevét kapták, hogy ő csakazértis a felmenők nevén szólította őket. Ilyenkor a szülők szóltak, hogy legyen szíves, hívja őket a saját nevükön, vagy mennek haza. A nagymama hajthatatlan volt, így sosem nyúlt hosszúra a látogatás, szóval nem derült ki, hogy meg kellett-e ezt szokni a gyerekeknek.

De pl. nagybátyám rendszeresen "öcsém"-nek hívta a bátyámat, nem azért, mert nem tetszett neki a neve, hanem mert erre állt rá a szája. A bátyám ugyanúgy hallgatott erre, mint a nevére.

2022. aug. 17. 13:14
 6/13 anonim ***** válasza:
31%

Most azt várod, hogy elszidjuk mi is az anyosodat, mert te utálod.

Nem fog semmi lelki törést okozni a gyereknek, nyugi! Ellenben az igen, ha miattad gyűlölnie kell a mamáját.

7/13 anonim ***** válasza:
22%

Meg sose szolitottam a fiamat a neven 🙄

Az exem eroltette ram ezt a nevet, azota sem birom elviselni sajnos.

8/13 anonim ***** válasza:
54%
Én attól vagyok ki, hogy a lányom Abigél, amit mi Abinak becézünk, de anyósom folyton Ebinek hívja. És csodálkozik, hogy nem hallgat rá.
2022. aug. 17. 14:44
 9/13 anonim ***** válasza:
72%
Anyósod egy proli, de ezzel gondolom nyilván nem mondtam neked újdonságot. Tipikusan az ilyen agyoniskolázott emberek nem használják a gyerekek nevét a családban, hanem úgy emlegetik a pereputtyot, hogy a Kiskarcsi, Nagykarcsi, Öregkarcsi (mivel 8 generációra vissza ugyanaz a neve mindenkinek) Öcsi, a fiú, a lány, Húgi, Kisnémeth..stb.
2022. aug. 17. 14:59
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Majd ha a gyerek nagyobb lesz, és nem tetszik neki, hidd el hogy szólni fog. Kislányom 3 éves, ha neki nemmtetszően becézik, közli hogy ő nem X, hanem y.

Családban van olyan gyerek, akiknek nekem nem tetszik a beceneve amit használnak, így én a teljes vezetéknevükön hívom őket, sosem jutna eszembe valami mást kitalálni, a szülők dolga a névadás, mindenki más alkalmazkodjon. Anyósodnak meg nyugodtan mondd el minden alkalommal hogy nem Öcsi, hanem xy a gyerek neve. A kicsi is hamar rá fog szokni hogy emiatt szólni kell a mamának.

2022. aug. 17. 17:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!