Másnak a gyerekét sem hajlandóak a keresztnevén szólítani?
Adott az anyósom akit tiszta szívből gyűlölök (tett érte rendesen), de még korábban mikor a párom elmondta, hogy hogy fogják hívni a fiunkat, akkor ez volt az első reakció : Mi a szent sz@r? (kultúra ugyebár megvan) és hogy ő biztosan nem fogja így hívni.
Én megszakítottam vele minden kapcsolatot, de vissza szoktam hallani, hogy azóta sem hajlandó a nevén szólítani a gyereket, pedig nem egy extra neve van, mindig csak Öcsinek mondja.
Van még akinek nem hajlandó valamelyik rokon a saját nevén szólítani a gyereket? A gyerek megszokta hogy ott másra kell hallgatni? :D
Hehe
Anyám🙂
Annó mikor még terhes voltam, és elmondtuk neki a lányunk nevét, azt mondta, ez undórító név, és miért nem az Ő nevét adom a gyerekemnek
Persze mi maradtunk a választott névnél
1,5 éves a lányom
A mai napig nem békült ki a nevével, és ha nem hallom (vagy azt hiszi nem hallom) lazán le "Zsuzsikázza" (anyám Zsuzsa)
Ha ott vagyok, csak úgy szól neki, hogy "hahó" vagy "kicsi"
Sosem mondta még ki a nevét🙂
Pont itt olvastam régebb egy kommentelőtől, hogy az anyósa annyira megsértődött azon, hogy az unokái nem a felmenők nevét kapták, hogy ő csakazértis a felmenők nevén szólította őket. Ilyenkor a szülők szóltak, hogy legyen szíves, hívja őket a saját nevükön, vagy mennek haza. A nagymama hajthatatlan volt, így sosem nyúlt hosszúra a látogatás, szóval nem derült ki, hogy meg kellett-e ezt szokni a gyerekeknek.
De pl. nagybátyám rendszeresen "öcsém"-nek hívta a bátyámat, nem azért, mert nem tetszett neki a neve, hanem mert erre állt rá a szája. A bátyám ugyanúgy hallgatott erre, mint a nevére.
Most azt várod, hogy elszidjuk mi is az anyosodat, mert te utálod.
Nem fog semmi lelki törést okozni a gyereknek, nyugi! Ellenben az igen, ha miattad gyűlölnie kell a mamáját.
Meg sose szolitottam a fiamat a neven 🙄
Az exem eroltette ram ezt a nevet, azota sem birom elviselni sajnos.
Majd ha a gyerek nagyobb lesz, és nem tetszik neki, hidd el hogy szólni fog. Kislányom 3 éves, ha neki nemmtetszően becézik, közli hogy ő nem X, hanem y.
Családban van olyan gyerek, akiknek nekem nem tetszik a beceneve amit használnak, így én a teljes vezetéknevükön hívom őket, sosem jutna eszembe valami mást kitalálni, a szülők dolga a névadás, mindenki más alkalmazkodjon. Anyósodnak meg nyugodtan mondd el minden alkalommal hogy nem Öcsi, hanem xy a gyerek neve. A kicsi is hamar rá fog szokni hogy emiatt szólni kell a mamának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!