Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy lehet a szereto ferjetek...

Hogy lehet a szereto ferjetek hianyat (kulfoldi munka miatt) atveszelni az elso idoszakban, ha mar pici gyermekeitek is vannak?

Figyelt kérdés

A ferjem ma hajnalban utazott el, raadasul nagyon gyors volt a folyamat, csak ket hete derult ki, hogy mennie kell. Es hopp, mar el is tunt.

Nagyon a padlon vagyok, fel sem fogom, hogy tars nelkul maradtam hirtelen, ha meg belegondolok, hogy nem jon estenkent haza, akkor megszakad a szivem.

"Borso es a heja" kapcsolatban voltunk, ket pici gyermekunk van, a nagyobbik 21 honapos es rettenetesen apas. Nem erti meg, hogy hova ment, viszont egesz este hianyolta a ferjemet, megszakad a szivem emiatt. (Nagyon jo apa a ferjem, nagyon sokat idot tolt a fiainkkal egyebkent.)

Nem tudni, hogy mennyi ideig leszunk kulon, minimum fel ev, talan egy ev, de latogatni mi max ket havonta tudunk menni, akkor is csak egy gyereket vihetek magammal egyszerre.

Csak az eleje volt ilyen nehez nalatok, vagy vegig? Mikor nyugszunk meg? A ferjem is nagyon maga alatt van.

A gyerekekkel mi lesz? Nagyon nehezen teszik tul magukat azon, hogy nem latjak mindket szulot minden nap?

2010. szept. 21. 21:26
 1/3 anonim ***** válasza:

Saját tapasztalatom nincs ebben. A barátnőm él ugyanígy, kb 1 éve. Neki 2 kisgyereke van, a férje orvos és Angliában kapott állást. Havonta csak 3-4 napra tud hazajönni. A barátnőm is teljesen a két gyereknek él, dolgozik is, hogy peregjenek a napok. Ők is a jobb megélhetés érdekében döntöttek így. Igaz, nem panaszkodik, de biztosan nehéz nekik. Mindig azt mondja, hogy ez csak átmeneti állapot és nevetve emlékeznek majd vissza a saját lakásukban ülve erre az időszakra.

Kitartást kívánok!

2010. szept. 21. 21:42
 2/3 anonim ***** válasza:

nekem 4hónapos volt a fiam mikor apa elkezdte a külföldi melót.hétfőn megy pénteken jön.megszokta.vagyis abba szokott bele.most hogy megszületett az öccse,aki már 4hónapos,és ugye vele tovább maradtam a kórházba(9nap)akkor újra nagyon apás lett.Kellett 2hónap mire újra kezd visszaállni a helyzet.de hétvégente így is csak APA van.a nagy nálunk 23 a kicsi majdnem 4hónapos.

mi msn-en vagy skypen tartjuk a kapcsolatot.így nekem kicsit könnyebb,meg amúgy is meg lehet szokni.kevesebb a mosnivaló..stb :-) viszont eleinte tényleg nagyon hiányzott.

a fiadnak elvileg már meg lehet magyarázni,hogy apa dolgozik.nehéz lesz(nálunk az volt)de megszokja,sokszor kell mondani hogy apa dolgozik,de majd beszélsz vele,láthatod..stb.

kitartás.ha gondolod írhatsz privát,és addig sem szomorkodsz :-)

2010. szept. 21. 21:42
 3/3 anonim ***** válasza:

A ferjem rengeteget van tavol tolunk. Legutobb Irakban volt 15 honapig, onnan 1-szer tudott hazajonni par napra. A tavollete alatt szultem es a gyerekunk 11 honapos volt, mikor eloszor latta. Most sincs itt, mert mas kikuldetesen van.

Az ilyet csak a nagyon eros kapcsolat birja ki, mindket reszrol a legfontosabb a bizalom, oszinteseg, a kommunikacio. A bizalomnal ilyen helyzetben nincs fontosabb! Nem szabad ketelkedni, feltekenykedni, mert az tonkreteszi a bizalmat. A lenyeg, hogy foglald le magad amennyire csak lehet. Kicsi mellett gyorsabban megy az ido, de ne legyen sok szabad idod gondolkodni, hanem legyen az agyad lekotve. Az rengeteget segit. Nekem akarhanyszor elmegy a ferjem, mindig uj tanulni valoba fogok bele es igy sokkal konnyebb. Azt kell, hogy mondjam, meg lehet szokni, de idobe telik es csak ugy megy, ha hiszel magadban, a parodban es a pozitiv oldalat nezed ennek. Amint elkezded ot vagy magadat sajnalni, nagyon nehez lesz. Gondolj a kozos jovotokre, a boldogsagotokra, hogy ertetek dolgozik.

Amugy lehet, hogy elsore butan hangzik, de nekem a 15 honap egyben sokkal konnyebb volt, mint amikor olyan helyen van a ferjem, ahonnan havonta 1-szer haza tud jarni azert, mert akarhanyszor talalkozunk, ujra el kell bucsuzni es megint meg kell szokni a szeparacio utan az egyedulletet. Nekem erzelmileg konnyebb, ha akkor jon, amikor mar tenyleg haza johet.

Amugy csak megkerdeznem, hogy te is kulfoldrol irsz? Mert nincs ekezeted.

2010. szept. 22. 04:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!