Ha olyan nevet adtatok a gyereknek, aminek nincs névnapja, akkor hogy ünneplitek a névnapját?
Pl.: Keán, Ronel, Snezira, Nazira, Snezira, Roni, Ronin
Nem a neveket kell szidni, és nem is azokra a véleményekre vagyok kiváncsi, akik leírják, hogy miért érdemli meg annak a gyereke a névnap-nélküliséget, aki olyan nevet választ, aminek nincsen névnapja.
Addig kerestem míg egy spanyol oldalom végül találtam hozzá dátumot. Azóta már nálunk is van, bár teljesen máskor, de maradtunk az elsőnél.
Amúgy sincs jelentősége a dolognak...
Kérdező, nem mindegyiknek. A Roni névnapjai: 02.09. és 08.18.
Snezira név (hiába írtad 2x is) pedig Magyarországon nincs is az anyakönyvezhető nevek listáján. Még jó, hogy nincs ajánlott névnapja sem, hiszen nem adható.
Mondjuk minden névnek van nevnapja, max nem szerepel a hagyományos naptarakban. Ha a szulo ilyen nevét választ, nyilván utána néz, hogy mikor van. Nem agysebeszet.
Amúgy mi nem ünneplünk nevnapot. Már gyerekként sem értettem, mi értelme azt unnepelni, hogy x a nevem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!