Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha olyan nevet adtatok a...

Ha olyan nevet adtatok a gyereknek, aminek nincs névnapja, akkor hogy ünneplitek a névnapját?

Figyelt kérdés

Pl.: Keán, Ronel, Snezira, Nazira, Snezira, Roni, Ronin

Nem a neveket kell szidni, és nem is azokra a véleményekre vagyok kiváncsi, akik leírják, hogy miért érdemli meg annak a gyereke a névnap-nélküliséget, aki olyan nevet választ, aminek nincsen névnapja.

2022. júl. 15. 19:17
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
46%
Én találnék ki neki egy napot, és akkor tartanánk. Szerintem jó dolog, attól mert máshol nincs, még müködhet. Persze nem kell rá százezres ajándékokat adni a gyerekeknek, de egy apró ajándék és egy sütemény jól tud esni.
2022. júl. 15. 20:27
 12/18 anonim ***** válasza:
32%
10. Mi tartjuk, de nem iszunk, nem is kuncsorgunk pénzért. Nem kell általánosítani, azért bőven nem az általad felhozott az átlag :D
2022. júl. 15. 20:28
 13/18 anonim ***** válasza:
43%

Addig kerestem míg egy spanyol oldalom végül találtam hozzá dátumot. Azóta már nálunk is van, bár teljesen máskor, de maradtunk az elsőnél.

Amúgy sincs jelentősége a dolognak...

2022. júl. 15. 20:36
 14/18 anonim ***** válasza:
70%
A lányomnak nem volt névnapja a naptárban, de később lett. De ezt nem vettük már figyelembe és mindig az én névnapomon tartjuk meg az övét is.
2022. júl. 15. 20:53
 15/18 anonim ***** válasza:
45%

Kérdező, nem mindegyiknek. A Roni névnapjai: 02.09. és 08.18.

Snezira név (hiába írtad 2x is) pedig Magyarországon nincs is az anyakönyvezhető nevek listáján. Még jó, hogy nincs ajánlott névnapja sem, hiszen nem adható.

2022. júl. 15. 20:58
 16/18 anonim ***** válasza:
34%
Keresnék egy hasonló hangzású nevet ami benne van a naptárban, és akkor ünnepelném.
2022. júl. 16. 03:27
 17/18 anonim ***** válasza:
32%

Mondjuk minden névnek van nevnapja, max nem szerepel a hagyományos naptarakban. Ha a szulo ilyen nevét választ, nyilván utána néz, hogy mikor van. Nem agysebeszet.

Amúgy mi nem ünneplünk nevnapot. Már gyerekként sem értettem, mi értelme azt unnepelni, hogy x a nevem.

2022. júl. 16. 06:06
 18/18 anonim ***** válasza:
75%
Nem értem, miért kell mindenkit lepontozgatni. Azért nem akkora tragédia, ha valaki megünnepli. Mégcsak nem is ez volt a kérdés ..
2022. júl. 16. 12:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!