Ha az egész családfában nincs autista akkor valószínűleg nem is lesz az én gyerekem se az?
Figyelt kérdés
Nagyon túl aggódom a terhességet. Nem tudom miért de nem bírom nagyon élvezni, csak arra tudok gondolni hogy minden rendben legyen vele. Remélem ez a túlaggódás elmúlik majd és nem lesz ilyen szinten jelen még ameddig ki nem repül. Most épp ezen gondolkodtam, hogy így kevesebb az esélye hogy autista legyen? Mivel ezt nem is lehet szűrni sajnos.2022. jún. 4. 21:24
1/5 anonim válasza:
Ez nem így működik.
Én dolgoztam oviban sokáig, SNI-s befogadók voltunk. A legtöbb gyermek családjában nem volt más autista. Pont ezért gyakran 4-5-6 évesek voltak mire diagnózist kaptak, mert nem ismerték fel (teljesen természetesen) a korai jeleket a szülők.
2/5 anonim válasza:
És miért pont az autizmustól félsz? Lehet érzékszervi vagy értelmi fogyatékos is.
3/5 anonim válasza:
Nekünk se volt jelen a családban. Erre meg én is és a tesóm is azok lettünk.
Amúgy tényleg miért pont az autizmus miatt aggódsz? Annyi betegség van, amivel születhet.
4/5 anonim válasza:
Az ilyen primitív bunkók miatt olyan a világ, amilyen. Semmit nem tudsz az autistákról, mégis gusztustalan mód lenézed őket. Sokkal durvább rendellenességek is vannak, mint az autizmus. Én rengetek ismerek, van köztük informatikustól kezdve, az egyetemi professzoron át, nyelvészig minden. Nem minden autista bepelenkázva ringatózó, kisegítő iskolát végzett fogyatékos. És az sem igaz, hogy nincsenek érzelmeik és képtelenek az empátiára. Tapasztalataim alapján sokkal emberségesebbek és többet is érnek, mint például egy magad fajta. Az értelemről már nem is beszélve. Te attól félsz, hogy autista gyermeket szülsz, én pedig attól, hogy egy ilyen szaporodik.
5/5 A kérdező kommentje:
Gondoltam, hogy valaki félre fogja érteni. Semmi bajom nincs semmiféle beteg, fogyatékosságban szenvedő emberrel, nyilván nem tehet róla az adott személy se és az a jó ha teljes életet tud élni mellette. A legtöbb betegséget kilehet már szűrni de ez az egyik amit nem, vagy akár hogy siketen, vakon születne. Én ilyen vagyok, nem szeretném hogy súlyos gyógyíthatatlan beteg legyen semmilyen szempontból (de gondolom mas se)vagy meglepetés legyen mert tudom magamról, hogy ha súlyos fogyatékosságban szenvedne, életem végéig pelenkaznom, etetnem, tolókocsiznom kéne nem tudnám megtenni így lemondanék róla hiába szakadna bele a szívem. Aki bevállal ilyen gyereket és életet magának minden tiszteletem az övé. Persze ezt az autizmusról elvonatkoztatva mert rájuk nem jellemző de én így látom ezt a dolgot, ez az én nézőpontom.
2022. jún. 9. 17:46
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!