Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Adnátok a Józsa nevet lánynak?

Adnátok a Józsa nevet lánynak?

Figyelt kérdés

Halál komoly kérdés, én mondjuk nem adnám de érdekelne mások véleménye erről a névről. Láttam, hogy ez adható mint lány név és én nem tudok elvonatkoztatni a Józsi férfi párjáról. Még becenevei között is szerepel, Józsa becenevei: Józsi, Józska, Józsu, Józsuka, Ózsi, Ózsika, Ózsicu

[link]

2022. máj. 29. 22:29
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
80%

Hacser Józsa, Jászai Mari díjas színésznő.

Nem, nem adnám, de nem is tartom borzasztónak.

2022. máj. 30. 06:57
 12/16 anonim ***** válasza:
73%
Nem.
2022. máj. 30. 09:45
 13/16 anonim ***** válasza:
31%

A Józsa szerintem vagy vezetéknév, annak tökéletes, vagy a József beceneve is, mint a Jóska; József becenevének ezek is cool-ak.

József női változatai a Jozefina, Jozefa, esetleg Dzsozefina is lehet jó még, bár ez így érdekes leírva. De a Józsa az nekem számomra vagy vezetéknév, vagy a József beceneve; és szomorú lennék, ha jönne nekem bemutatkozni bárhol egy csaj, és akkor mondaná, hogy ,,Én Kovács Józsa vagyok." Letaglózna. Ráadásul nem is tudnám egyből hirtelen eldönteni, hogy komolyan ez a neve, én értettem valamit félre, vagy Rózsának hívják és raccsol. De nagyon sajnálnám őt. Ha engem így hívnának, ha gyerekként nem is feltétlenül követelném a megváltoztatását, vagy sírnék minimum egy második keresztnév felvételéért; biztos, hogy felnőttként mindenesetre megváltoztatnám. Egy fiúnév becenevének tűnő keresztnévvel nem tudnék azonosulni lányként, nőként. Sokkal magabiztosabb lennék, ha kecsesebb hangzású nevem lenne.

2022. máj. 30. 22:27
 14/16 anonim ***** válasza:
72%
Nem adnám. Nekem Hacser Józsa ugrik be egyébként róla, akit színésznőként nagyon szerettem, hatalmas karakter, de az ember valahogy nem párosítja az alakját a kislányáéhoz.
2022. aug. 9. 13:10
 15/16 anonim válasza:
Nem tetszik ez a név. Nekem is a Józsi jut róla az eszembe. 😂
2022. aug. 11. 20:28
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem, mindig a Józsefre asszociáciálnék. Akkor inkább Rózsa, ami személy szerint nekem tetszik is.
2022. aug. 24. 16:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!