Adnátok a Józsa nevet lánynak?
Halál komoly kérdés, én mondjuk nem adnám de érdekelne mások véleménye erről a névről. Láttam, hogy ez adható mint lány név és én nem tudok elvonatkoztatni a Józsi férfi párjáról. Még becenevei között is szerepel, Józsa becenevei: Józsi, Józska, Józsu, Józsuka, Ózsi, Ózsika, Ózsicu
Hacser Józsa, Jászai Mari díjas színésznő.
Nem, nem adnám, de nem is tartom borzasztónak.
A Józsa szerintem vagy vezetéknév, annak tökéletes, vagy a József beceneve is, mint a Jóska; József becenevének ezek is cool-ak.
József női változatai a Jozefina, Jozefa, esetleg Dzsozefina is lehet jó még, bár ez így érdekes leírva. De a Józsa az nekem számomra vagy vezetéknév, vagy a József beceneve; és szomorú lennék, ha jönne nekem bemutatkozni bárhol egy csaj, és akkor mondaná, hogy ,,Én Kovács Józsa vagyok." Letaglózna. Ráadásul nem is tudnám egyből hirtelen eldönteni, hogy komolyan ez a neve, én értettem valamit félre, vagy Rózsának hívják és raccsol. De nagyon sajnálnám őt. Ha engem így hívnának, ha gyerekként nem is feltétlenül követelném a megváltoztatását, vagy sírnék minimum egy második keresztnév felvételéért; biztos, hogy felnőttként mindenesetre megváltoztatnám. Egy fiúnév becenevének tűnő keresztnévvel nem tudnék azonosulni lányként, nőként. Sokkal magabiztosabb lennék, ha kecsesebb hangzású nevem lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!