Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A gyerektartást hogyan állapít...

A gyerektartást hogyan állapítják meg?

Figyelt kérdés
2 gyerekünk van, a fizetésem kB 240e Ft annak a 40%-a 100e Ft, olvastam, hogy 2 gyereknél 40% a gyerektartást, rendben. A lakás ahol laktunk a sajátom, nem közös tulajdon, a feleségem akar válni előbb utóbb, én jöttem el albiba onnan, mert nem akarja, hogy velük lakjak én meg nem akarom a gyerekeket a megszokott környezetből kiszakítani. 120+ rezsiért bérlek egy lakást + van egy 10e Ft személyi kölcsönöm, a gyerekek kB ugyanannyit vannak nálam mint otthon, ha meg lenne állapítva mondjuk a 100e Ft gyerektartás akkor kB az albérletet sem tudnám fizetni, most így még fizetem nekik a közös költséget a lakásra meg mindig úgy jönnek el tőlem, hogy összekészítek kaját is.

2022. máj. 27. 16:36
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
53%
Pont így. Leszarják, hogy nem tudsz majd ételt venni. A gyerektartást a saját károdra is fizetni kell.
2022. máj. 27. 16:38
 2/15 anonim ***** válasza:
60%
Ha közös felügyelet lesz (bírósági végzéssel), 50%-ban nálad 50%-ban az anyukkal élnek, akkor nincs gyerektartás.
2022. máj. 27. 16:57
 3/15 anonim ***** válasza:
62%
Nos, ha ugyanannyit vannak nálad, mint az anyánál, akkor kérd q megosztott elhelyezést, így nem kell tartasdijat fizetnie senkinek.
2022. máj. 27. 17:00
 4/15 anonim ***** válasza:
56%

Nem így. Ha felesben nevelitek hivatalosan a gyerekeket, akkor senki nem fizet gyerektartást. Ha a feleségednél lesznek és hozzád láthatásra mennek, akkor van gyt.

Ha a feleséged a te lakásodban lakik, akkor kérhetsz tőle bérleti díjat (a rendes piaci árat, ami akár több is lehet, mint a gyt) és a közös költséget neki kell fizetnie. A te költségeid nem számítanak.

2022. máj. 27. 17:01
 5/15 anonim ***** válasza:
42%
Ha ugyanannnyit vannak nálad mint az exednél akkor nem is kell fizetned szerintem, mert így korrekt. Nekünk az egyik héten itt a másikon ott voltak a gyerekek, és egyikünk sem fizetett a másiknak. Ha extra drága dolog kellett a gyereknek akkor megbeszéltük, hogy felezzük a költségeket ( x-box, bicikli, stb.. )
2022. máj. 27. 17:01
 6/15 anonim ***** válasza:
35%
Miért lettek az első válaszok lepontozva? Jól mondják!!
2022. máj. 27. 17:35
 7/15 anonim ***** válasza:
37%

6-os

Gyanítom olyan anyukák pontozták le, akiknek most esett le, hogy osztott felügyelet esetében nem jár gyerektartás.

2022. máj. 27. 18:11
 8/15 anonim ***** válasza:
31%

6!

Nyilván azért, mert szerintük az anya kell hogy nevelje a gyerekeket, apa pedig tartasdijat kell hogy fizessen

2022. máj. 27. 18:11
 9/15 anonim ***** válasza:
2%

Nagyon beindultak a ❌️ 🤣🤣

Csak nem fáj az igazság? 🤣

2022. máj. 27. 18:17
 10/15 anonim ***** válasza:
18%
Rengeteg Piros X! Legalább szólnának hozzá hogy szerintük ez miért nem így van.
2022. máj. 27. 18:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!