Láttam pár kérdést ezzel a névvel kapcsolatban és gondoltam kérdeznék róla egyet s mást. Olvasgattam az MTA által engedélyezett női nevek listát és felcsillant a szemem a Kandidán. Esküszöm ott van, ha nem hiszitek lapozzátok végig. A kandida szó hallatán szerintem nincs olyan aki nem a gombára gondolna elsőnek. Nem találtam a googleon eredetet, mármint, hogy miből indulhatott ki a név így nem tudok elvonatkoztatni a gombáról...ha valami elfogadható eredete lenne talán máshogy tekintenék rá. Valaki tudja esetleg, hogy mi lehet az eredte? Mert gondolom nyilván nem a betegségről jött az ötlet először, ha igen, nő komment. Mert jelentésével se vagyunk kisegítve: fehér, fénylő, ragyogó...igazán ironikus nekem kicsit.:D Vannak furábbnál fura nevek de nekem ez viszi a pálmát. Szerintetek van valaki adhatta ezt a nevet gyerekének, itt Magyarországon? Idővel hozzá lehet szokni vagy nagyon a gombára asszociál a név? Mi a véleményetek erről a névről illetve te adnád e lányodnak ezt a nevet? Nem akarok leszólni senkit akit véletlenül épp így hívnak és olvassa ezt a kérdést, csak véleményeket szeretnék erről a névről mert nem igazán értem ezt a nevet..
Sajnos sok ember azt hiszi hogy a különleges név különleges babát jelent,plusz ez a név egy szabállyal sem ütközik. Ez van, vannak fura igényű emberek.
2022. máj. 22. 10:19
2/17 anonim válasza:
A Kandida a Candide forditasa. Maga q gomba az 1900-as években kapta a nevét, míg a Candide jóval előbb létezett.
A Szilvia mint női név szintén megelozte a Szilvia papírtörlőt
2022. máj. 22. 10:24
3/17 anonim válasza:
Egyébiránt a név maga francia eredetű és uniszex -mármint a Candide.
2022. máj. 22. 10:26
4/17 anonim válasza:
Nem újkeletű név...
2022. máj. 22. 10:28
5/17 anonim válasza:
Mert előbb volt a női név, mint a gomba neve.
Helentése mitt kapta a gomba a nevet
Fénylő/ fehér
Ugye a candida gomba az fehér ( szájpenész is fehér lepedég, a hüvelyi fertőzés tübete is ez)
Sok-sok ma már pejoratívnak tűnő név van, ami előbb volt név, mint a pejoraív jelentése.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!