Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyire gáz, ha otthon...

Mennyire gáz, ha otthon maradok a két 8 év alatti gyermekkel és még nem megyek dolgozni?

Figyelt kérdés
A férjem jól keres, igazából megélünk így is. A gyerekek még kicsik. Úgy gondoltam még otthon maradok velük egy két évet. Mennyire elfogadott ez a mai társadalomban? Persze járnak közösségbe. Nincsenek állandóan otthon max a nyári időszakban.
2022. máj. 10. 11:39
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Ehhez tényleg senkinek semmi köze, ha nektek így megfelelő, akkor hajrá. Ne érdekeljen kívülállók véleménye.

Anyám egyébként így gondolkodott, mint te is, egy ideig ez még megfelelő volt mindenkinek, aztán valahogy megromlott a viszonya apámmal is, borzasztó lett a házasságuk, mi is felnőttük a tesómmal, de a kiesett évek miatt anyám nem talált munkát, na meg annyira nem is erőltette meg magát, mert neki kényelmes volt az a helyzet, ahogy volt, és aztán 50-es éveiben megözvegyülve meg ott áll totál depressziósan, mindenféle cél vagy feladat nélkül, minthogy már mindketten kirepültünk a fészekből, éljük a saját életünket, és neki más már nem maradt. Ezt nem azért mondom, hogy elrettentselek, hanem hogy gondold végig az utána következő időszakot is, amikor majd a gyerekek nagyobbak és már nincs annyira szükségük (igényük?) rád, illetve hát mire felnőnek ők is, addigra legyen neked is valami más célod és terved az életben, mert ugyan nem lesz mindenkinek olyan sorsa, mint anyámnak, igenis könnyű ebbe az életbe belekényelmesedni és minél idősebb valaki, annál nehezebb változtatni.

2022. máj. 10. 12:21
 12/20 anonim ***** válasza:
50%

2 8èv alatti gyermekeim vannak. Itthon vagyok:) Nem érzem magam gáznak.

Nagyon szeretek itthon lenni. Mindent megcsinálok mire jönnek haza oviból. ( Illetve mikor hozom őket haza ovibol😀)

Utána az egész napunk, délutánunk,estènk a miénk..

Nagyon kiváltságos helyzetben van az a nő a mai világban aki megteheti ,hogy otthon maradjon sokáig a gyerekekkel. Azt hiszem ezért hálásnak kell lennünk ,és nem azt gondolni ,hogy ez gáz kategória. Nem az! Ez szerencse kategória.

Megtehetjük ,hogy itthon legyek. Mindennèl jobban szeretem azt ,hogy sok minőségi idő jut így a gyerekekre. Nincs kapkodás ,fejvesztés ( na jó ,néha azért így is van 😅)

Harmónia és nyugalom van. Nincs munkahelyi stressz, nem értem oda időben. Nem vittem időben. Nincs minőségi idő. Mindent sűríteni a delutanokba. Főzés , takarítás ,gyerekek stb...

Mint írtam. Légy hálás! Hatalmas dolog,hogy megteheted. Pláne ha a férjed jól keres , megvan a harmónia a családi életben. Szeretitek egymást. Ez tök jó....

Társadalom, ki nem ...sz...le mit gondolnak? Senkinek semmi köze ahhoz ,hogy hogy éltek.

2022. máj. 10. 12:24
 13/20 anonim ***** válasza:
36%
Kérdező, engem azért megszóltak mert nem adtam bölcsődébe. Kisebb településen élünk, itt helyben nincs, a 10 km-re levő városba kellett volna hordani. Nekem ez macera lett volna, a kocsit a férjem használja, azért venni másikat ugye nem akartunk, inkább itthon maradtam vele. Ez se “tetszett” sokaknak.
2022. máj. 10. 12:26
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Viszont a 11es válaszolónak igazat kell adjak abban ,hogy ahogy telnek az évek. Úgy lesz egyre nehezebb valamit is kezdeni az élettel , kellenek célok. Tudd ha a gyerekek nagyobbak ,merre indulj el.
2022. máj. 10. 12:27
 15/20 A kérdező kommentje:

Látom azért nem vagyok egyedül ☺️

Nekem egy 4 órás állás teljesen megfelelne ha találnék. Nem zárkózom el attól, hogy munkába álljak.

2022. máj. 10. 12:31
 16/20 anonim ***** válasza:
26%

Nem 15-20 évig akar otthon maradni, hanem 1-2 évig de mindegy...

Ez csak rád és a férjedre tartozik senki másra. Nem kell senkinek se reklámozni, magánügy. Ha meg jön valami exrta kiváncsi emberke, akkor meg mond, hogy homeoffice ban dolgozol.

2022. máj. 10. 12:31
 17/20 anonim ***** válasza:
55%
Magasról lesz@rnám ki mit szól, én ezzel az eggyel is maradnék, ha tehetném 😁
2022. máj. 10. 13:44
 18/20 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek a vélemény nyilvánítását. Azt gondolom, hogy lesznek akik megszólnak emiatt. Még akár családon belül is.
2022. máj. 10. 14:06
 19/20 anonim ***** válasza:
Kérdező, sejtem, min mész most keresztül, milyen gondolatok, érzések nyomasztanak. Én ősszel felmondtam a munkahelyemen, mert egyszerűen nem tudtuk már kilogisztikázni, hogy meglegyen a heti 20 órám. A végére a 15 óra is visítva ment. Plusz nem szerettem már a munkámat. A főnökömel viszont nagyon kitoltam. De választanom kellett, hogy a családom, ami beleroppan az állandó rohanásba, vagy az étterem, ami másfél év múlva úgyis bezár. Az egész falut sokkolta a döntésem. Aztán megbékéltek az emberek. Akit érdekelt, annak elmondtam, hogy bajok vannak itthon, akit mélyebben érdekelt, annak kifejtettem bővebben. Állítólag kívülről egyáltalán nem látszott, hogy bármi problémám lenne. Én meg mondtam, hogy helyes, akkor még úgy tudtam kiszállni, hogy nem romlott a munkám minősége.
2022. máj. 10. 14:27
 20/20 anonim ***** válasza:
35%

A férjedre kössetek kockázati életbiztosítást minél nagyobb összeggel, mert ha meghal, akkor ott vagytok, ahol a part szakad. Ha "csak" megbetegszik, keresőképtelen lesz, arra is föl kell készülni. Valamint gondold át, hogy válás esetén mi lesz. Erről a férjeddel köthettek szerződést (hiszen te a karriered rovására a közös háztartásra, gyerekekre koncentráltál).

Mások véleményével ne foglalkozz. Lesz aki megszól, lesz aki felnéz rád.

2022. máj. 10. 21:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!