Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek ezekről a...

Mi a véleményetek ezekről a szabályokról?

Figyelt kérdés

Olvastam egy cikket egy tiktok-os anyukáról aki az adott szabályok szerint neveli kicsi gyerekét. Kíváncsi vagyok a ti véleményetekre.

1. Nem kell osztozkodnia. Ha mondjuk elmennek a nagyszülőkhöz és ott vannak az unokatesók ő vihet bármit és semmit nem ad oda nekik.

2. Engedélyt kér arra hogy puszit adjon neki de még a pelenka cseréhez is.

3. Senki semilyen cukros ételt, édességet nem adhat a gyereknek, csak és kizárólag ő.

4. 0 képernyő idő.

Én van amivel egyet értek, de van amivel egyáltalán nem. Ha jól emlékszem a kisgyerek 2-3 éves.

2022. máj. 1. 09:40
 1/10 anonim ***** válasza:
65%
Egyikkel sem értek egyet, hülyeség úgy ahogy van. Amúgy sem érdekel egy akárki a tiktok-rol. Úgy neveli ahogy akarja.
2022. máj. 1. 09:44
 2/10 anonim ***** válasza:
69%

A puszis engedély kérést megértem, én se szerettem mindenféle rokonnal akit évente 1x láttam puszilkodni, se a dohányos, pias nagybacsikkal.

A pelenkazas viszont hülyeség...ha nem engedi akkor a szarban hagyja vagy mi? XD az nem kívánságműsor.

A képernyőido korlátozás meg jó is lehet de szerintem ebben a világban nem egyszerű megoldani a semmit és szerintem a 0 túlzás.

2022. máj. 1. 09:45
 3/10 anonim ***** válasza:
60%

2: szerintem nem a rokonok, hanem az anya kér engedélyt a puszihoz

A véleményem: nem kicsit beteg

2022. máj. 1. 10:03
 4/10 anonim ***** válasza:
86%

3 gyermekünk van.

Nálunk az aranyközép és a mértékletesség a vonal amin haladni próbálunk.

Én nem tudok azonosulni a mindent tiltó szülőkkel. A gyereknek igen is meg kell tanulni a mértékletességet.

Viszont soha a büdös életbe nem erőltetem, ha valamelyik gyerekem nem akar adni, vagy kapni rokontól puszit, adnia soha nem kötelező, ahogy ölelkezni sem. Ez egy borzalmasan rossz szokás, mikor rá van erőltetve a gyerekre.

2022. máj. 1. 10:06
 5/10 anonim ***** válasza:
81%
Akkor félre értettem. Bár abban meg akkor is lehet valami nem minden gyerek akarja hogy állandóan puszilgassak, bár tény azért túlzás.
2022. máj. 1. 10:07
 6/10 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem ezeket a műsor miatt csinálják sokan, azt a való élet meg köszönő viszonyban sincs ezzel.
2022. máj. 1. 10:23
 7/10 anonim ***** válasza:
27%

100%-ban egyetèrtek vele. A 0 kèpernyőidőt màsfèl, a 0 èdesseget 2 ès fèl èves koràig tudtam tartani a gyereknek, mert az apja nem működött együtt.

Az angolszàsz ,,sharing is carig" idealizàlasàtòl falra màszok, annyir durva kisgyereknèl. Meg kell előbb tanulnia a sajàt hatàrait, megvèdeni magàt, ès ami az övè. Ha nagy koràban szìvesen osztozik, az màr az ô döntèse. De vajon hàny felnőtt adnà kölcsön egy idegennek a telefonjàt, a szomszèdjànak a fűnyìròjàt, hèny ember adna minden ètelèből a kollegàinak?!?! A gyerek fejlődèsènek szüksèges korszaka az ,,enyèm" időszak. Ezt egèszsègtelen kihagyni.

Èn a mai napig engedèlyt kèrek a gyerekemtől, hogy megsimogassam, megpusziljam. Mondhat nemet is. Màstòl sem tűröm, hogy nyàlazza, fogdossa a gyereket, ő sem hagynà. Az sose jutott eszembe, hogy pelenkàzàsnàl engedèlyt kèrjek, de èrthető.

2022. máj. 1. 11:12
 8/10 anonim ***** válasza:
69%

Ezek a tiktokos dolgok annyira erőltetettek, de ez tartalmában mégis a jobbak közül való, természetesen az ott tapasztalható szokásos túlzásokkal együtt.

1, Az osztozkodás nálunk se kötelező, viszont ha ő nem osztja meg a sajátját, akkor ő sem ácsingózhat a máséra. Teljesen jól működő szabály nagyobbnál is.

2, ez a privát szféra tisztelésére akarna tanítani. A bugyiszabály szerintem jobb módja ennek.

3, senki, beleértve engem. 1 év alatt tökéletesen tartottuk és afölött se vittük túlzásba a cukros dolgokat. 3 fölött jött az édességek zöme az óvodával. Nem bolondult meg tőle egyik gyerek sem. Nem tolták kétpofira az oviban, mint ahogy ezt jósolni szokták.

4, abszolút működött 3 év alatt. És utána se kattantak rá. Hetek telnek el két tévézés között, pedig 7 és 4 évesek.

2022. máj. 1. 12:05
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Valamilyen szinten hasonló szabályok vannak itthon is

1. Osztozkodás. Én bizony nem erőltetem rá a gyerekemre higy boldog-boldogtalannak adja oda a saját dolgait (akinek akarja odaadja, de az az övé, ő rendelkezik vele, elmagyaráztam neki, hogy az osztoszkodás jó, de az ő döntése mikor és kivel osztja meg játékait)

2. Engedély. Kicsi korától az van kérve a rokonoktól hogy ha a lányom nem akar puszit, nem akar ölelést akkor hagyják. Én sem szerettem kiskoromban a kötelező puszikat🤷🏻‍♀️ (amugy csak mellekesen a lanyom egy bujos pusziosztogato kis rosszasag lett😛) bar itt a pelenkacseres engedely keros dolgot hulyesegnek tartom. Ha a gyerek bekakilt, es nem akarja engedni h levegyek rola a pelust, akkor orakig rajta lesz?

3. Nalunk is cukorstop volt/van nem csak mas, en sem tomom full feleslegesen cukorral (bar mostmar ha sut mama valamit abbol kaphat egy keveset)

4. 1éves korig nalunk sem volt kepernyozes. Tavoli mamaval tartottuk a kapcsolatot telefonon videohivassal ennyi volt a keoernyoido

Azota mar engedve van, szerintem a mérték megtanítása fontosabb a tiltásnál

2022. máj. 1. 13:21
 10/10 anonim ***** válasza:
3%

Elsővel nem értek egyet, de az alap, hogy van döntési lehetőséged, sőt át kell gondolni, nagyon jó.

A többivel teljesen egyet értek. Én nem kérek engedélyt puszira, és pelenkázásra se kértem igazán, de pelenkázásnál, ahogy eljutottunk oda, 100%osan tudom, hogy tudta, hogy van választási lehetősége.

Cukor? Ki a franc adna drogokat, mérgeket a gyerekének? Jó h nem egyből kokaint adunk neki....

0 képernyő idő is nagyon jó. Minek néznénk bármit, ha egymással is lehetünk? Nem akarom h halála után azt lássa h összeségébe egy évig csak képernyőt bámilt a gyerekkorából. Milyen spirituális fejlődés már az...

2022. máj. 1. 17:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!