Gyöngyi vagy Györgyi?

Figyelt kérdés
Elgondolkoztam, hogy ez a 2 név ugyan hasonló de mégis az az 1 eltérő betű teljesen megváltoztatja a név hangulatát. Gyöngyi nekem kicsit gyengébb és finomabb, a Györgyi komolyabb, de mégis más benne valami. Érdekelne, hogy melyik az amelyik jobban tetszik és mi a véleményed róla? Valamint manapság nagyon ódivatú név lenne kislánynak illetve később ha tini lesz? Csak idős nénit lehet elképzelni vele? Mondjuk az idős nénik is voltak egyszer fiatalok de manapság túl öreges? Én a Gyöngyi felé hajlok mert valamiért a Györgyi kicsit férfi névnek hat. Györgyit ismertem, igen mint néni de akkor mondjuk illett a neve hozzá.

2022. ápr. 30. 22:39
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
83%
A Györgyi szerintem borzasztó. Akkor inkább a Gyöngyi. Amúgy ismertem egy lányt, neki Gyöngy volt a keresztneve, így i nélkül. Az szerintem sokkal szebb mint a Gyöngyi.
2022. ápr. 30. 23:06
 2/18 anonim ***** válasza:
92%
Nem öreges és ritka név. Régen sem volt tucat, ma meg kifejezetten ritka lenne. Én a Gyöngyit választanám.
2022. ápr. 30. 23:14
 3/18 anonim ***** válasza:
88%
Gyöngyi mindenképp mert anyukám neve. Jól lehet becézni is.
2022. ápr. 30. 23:17
 4/18 anonim ***** válasza:
78%
A Gyöngyi nekem tetszik, a Györgyi férfias. Én Györgyit is ismerek a korosztályomból, de azért tényleg öreges.
2022. ápr. 30. 23:17
 5/18 anonim ***** válasza:
62%
Gyöngyi. A Györgyi szörnyen hangzik, bár ő egész jól néz ki: [link] Ennél már csak a Gyöngyvér hangzása borzalmasabb.
2022. ápr. 30. 23:47
 6/18 anonim ***** válasza:
76%
Egyik se rossz, de a Gyöngyi gyöngédebben hangzik. De mivel alapvetően nem szeretem a becézésből önállósult alakokat, ezért a Gyöngyvért adnám, és persze becézve lehetne Gyöngyinek hívni a kislányt.
2022. máj. 1. 00:33
 7/18 anonim ***** válasza:
70%
Talán Gyöngyi.
2022. máj. 1. 06:08
 8/18 anonim ***** válasza:
80%
Gyöngyi nem rossz nèv.
2022. máj. 1. 07:36
 9/18 anonim ***** válasza:
67%
A Gyöngyi nekem nagyon bugyuta hangzású.
2022. máj. 1. 07:39
 10/18 anonim ***** válasza:
83%
Nagyon rossz mindkettő, a Gyöngyi egy hajszálnyival kevésbé ronda. Egyébként nem öreges, régen sem volt divatos ez a két név. Nem véletlenül.
2022. máj. 1. 07:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!