Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 3 gyerek egymás után, vagy 2...

3 gyerek egymás után, vagy 2 majd később 1?

Figyelt kérdés

Van két gyerekünk, 5 és 2 évesek. Szeretnénk harmadikat, de kérdés a mikor. Jobb, ha most jön, és akkor 3 év korkülönbséggel követi egymást a 3 gyerek, vagy jobb, ha most szünetet tartunk, és pl. 2-3 év múlva jön a harmadik?

Mik a tapasztalataitok, előnyök-hátrányok?

2022. ápr. 25. 18:48
 1/6 anonim ***** válasza:

Szerintem a gyerekektől is függ. Én sorba szerettem volna hármat, de kettő után megálltunk, mert a nagyobb problémás volt és nehéz idők jöttek, nem bírtam volna egy ujszulottel, amíg kicsik.

Én most előnyként gondolok pl arra, hogy mikor már elhalvanyodott a babazas élménye akkor lehetek majd újra terhes, meg majd ha a két nagyobb már fuggetlenebb akkor is lesz itthon egy kisebbem.

2022. ápr. 25. 20:12
 2/6 anonim ***** válasza:
Ha van bombabiztos munkahelyed, vagy olyan végzettséged, amivel könnyen találsz munkát, akkor egymás után. Ha nem, akkor jobb dolgozni pár évet a gyerekek között, és akkor nem 3 kicsi lesz folyton beteg. Az sem mindegy, hogy apuka mennyit segít otthon, láttam pár anyukát bekattanni 9 év otthonlét alatt.
2022. ápr. 25. 22:03
 3/6 anonim ***** válasza:

Nekunk a masodik felallast dobta a gep (masodik hazassag), 8-10evesekhez szuletett a kicsi, mindenki odavan a legkisebbert es a nagyok segitenek, ha masban nem, eljatszanak vele amig fozok, ezt 3 kozel egykoru gyerekkel nem tudnam megoldani (igy erzem most).

Hatrany: sokkal farasztobb volt a terhesseg, erzem a mindennapokban h faradekonyabb vagyok mint 10eve. Turelem az van, de a testem jobban birta volna mondjuk 7eve.

Osszessegeben nekunk igy most nagyon jo, hatalmas a szeretet oda es vissza.

2022. ápr. 26. 00:08
 4/6 anonim ***** válasza:

Nálunk 2 fiam 1,5 év különbséggel születtek így akkor elég is volt 2 gyerek aztán 6 év után szeretünk volna egy kislányt így lettek 3 .

Most van 2 felnőtt korú fiam a meg kislányom.

2022. ápr. 26. 06:49
 5/6 anonim ***** válasza:

Én kifejezetten a nagyobb korkülönbség híve vagyok. Én megkattannék két vagy neadjisten 3 kisgyerektől..

Három gyerekem van, egy 12 éves, egy 8 éves és a legkisebb 11 hónapos lesz.

2022. ápr. 26. 15:53
 6/6 anonim ***** válasza:
Ki hogy érzi. Mi 2 gyereket szerettünk volna, viszonylag kis korkülönbséggel. A "nagy" 3 éves, a kicsi majdnem 4 hónapos. És itt még is állunk 😄
2022. ápr. 26. 18:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!