Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyit olvasol a gyerekednek?

Mennyit olvasol a gyerekednek?

Figyelt kérdés
2022. ápr. 22. 17:19
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
77%
Az enyém 3,5 évesen kezdett mesélni, baba kora óta több mesét olvastam este, és napközben is. Rohadtul semmit nem használt, a szókincse is gyér, egyszerűen nincs memóriája a szavakhoz(versekhez sem). Máshoz meg van, pl gyönyörűen rajzol, pedig sosem rajzoltam vele, csak kb havonta.
2022. ápr. 22. 19:16
 12/19 anonim ***** válasza:
Mi nagyon sok mesét olvasunk.4 és fél éves a lányom.Kb Másfél éves kora óta hozzuk haza a könyveket.Most a tulipán csoport a nagyon menő.Persze meg több a kép és kevesebb a szöveg,de remélem megfertozzuk az olvasás szeretetével mert mi a szülei is szeretünk olvasni.
2022. ápr. 22. 19:24
 13/19 anonim ***** válasza:
74%

Itt úgy is le lesz pontozva aki nem olvas mesét a gyereknek, lásd egyes, pedig senki se tudja miért...

Én pl semmit, pedig akarnék. Nem ül meg, nem nézegeti a képeket velem elszalad játszani, vagy kiakarja tépni a kezemből hogy ő lapozza, össze vissza, nem érdekli, hogy mesélek. 2 éves.

Ezért a szó hagyományos értelmében nem olvasok neki mesét, csak vázolom kb mit lát a könyvben amit csak ő lapozhat, ha nem ő lapozza elmegy játszani.

Illetve maga lapozgatja és nézegeti a könyveket.

Esténként meg hamar bealszik, és csak felébreszteném meséléssel.

Tessék, pontozzatok engem is le, ide úgyse meri senki leírni ha valamiben nem tökéletes, vagy a könnyebb utat választja🤷🏼‍♀️

2022. ápr. 22. 19:50
 14/19 anonim ***** válasza:
55%
Minden nap elég sokat, amennyit ő szeretne, hozza a könyveket amelyik érdekli és nezegetjuk, olvassuk. Elalvas előtt nem szoktunk mert ő amúgy is villám elalvo, párnát ér a feje már alszik.2 év 3 hónapos kisfiú. Szerintem nagyon jó a szókincse a korahoz képest, de nem tudom ez mennyire fugg a könyvektol, van ismerős gyerek akit nem érdekelnek a könyvek és mégis a koránál fejlettebb beszédben.
2022. ápr. 22. 19:52
 15/19 anonim ***** válasza:
55%
Sokat. Kb. egyéves kora óta a végtelenségig elhallgatná. Napközben szoktam mesélni, mikor nem tudunk, akarok kimenni, vagy már nagyon pörög, vagy kéri. Legalább napi 2 óra biztos megvan. Most lett 2 éves, hatalmas szókincse van, folyékonyan beszél.
2022. ápr. 22. 19:52
 16/19 anonim ***** válasza:
72%
Semennyit, mert nem érdekli. Széttépi a keménytáblás könyvet is, a simát összegyűri, tépi a lapokat vagy kitépi a kezemből, hogy ő lapozza. 2 éves.
2022. ápr. 22. 21:39
 17/19 anonim ***** válasza:
80%
Ameddig nem tépte ki a mesekönyveket, mondókás könyvecskéket a kezemből addig elég gyakran olvastam neki. Mióta nem tudok úgy kinyitni egy könyvet, hogy nem szedi ki azonnal a kezemből és tépi/gyűri azóta nem olvasok neki.
2022. ápr. 22. 22:56
 18/19 anonim ***** válasza:
29%
Semennyit.
2022. ápr. 23. 12:16
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Minden nap a nappali alváshoz, az esti alváshoz, és napközben is ha kérik, (néha akkor is, ha nem kérik).

Napközben próbálok inkább olyanokat, amikről/ami közben többet tudunk beszélgetni a képekről, vagy a történetről, hogy ő is beszéljen róla. A kicsinek meg inkább én beszélek a képekről, de rövid meséket már neki is olvasok.

Déli alvásnál több szövegest, estihez a nagyobb választ mindig magának - ezt hallgatja a kicsi is, általában 1-3 rövidebb mesét.

Az nagyobb 3 éves múlt, a kicsi 1,5 éves.

2022. ápr. 23. 16:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!