Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hány éves kortól érdemes...

Hány éves kortól érdemes okostelefont adni a gyermeknek?

Figyelt kérdés

2022. ápr. 18. 20:51
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
93%
Erről komoly vita lesz. A személyes véleményem, hogy minél később, annál jobb. És akkor is érdemes valami felügyeleti eszközt használni. A 11 éves gyerekem csak néhány fotós, videóvágó és rajz appot használ, Spotifyt meg pár egyszerű játékot. Meg a barátaival csetel persze. Szerintem ennyi bőven elég. Se tiktok, fb, insta, semmi hasonló nincs, laptopon youtube néha.
2022. ápr. 18. 20:59
 2/14 anonim válasza:
85%
Amikor már önállóan el van engedve helyekre, akkor már muszáj. Egyébként meg bármikor. Csak arra kell figyelni, hogy egészségesen használja-e (nem egész nap rajta lóg, odafigyeltek rá, hogy milyen tartalmat ér el, stb...).
2022. ápr. 18. 21:00
 3/14 anonim válasza:
95%

Én úgy gondolom, hogy amíg nem muszáj, addig nem szabad. A telefon egy olyan világ, ami teljesen beszippantja az embert, és sokkal magasabb dopamin szintet biztosít, így a nem annyira izgalmas dolgok (olvasás, rajzolás, szabadtérben a játék, gyurmázás, stb) nem fogják érdekelni a gyereket, csak az, hogy nyomkodhassa a telefont. Óriási függőséget képesek kialakítani ezek az eszközök.

A telefon ráadásul rengeteg veszélyt rejt magában. Korlátozás nélkül lehet hozzáférni a brutális, véres, korosztályos, de akár szexuális tartalmakhoz is. A közösségi médiák pedig képesek teljesen tönkretenni egy gyermek lelkivilágát.

Én 5.-ben kaptam az első (gombos nokia) telefonomat, és nagyon hálás vagyok a szüleimnek, hogy csak akkor voltak hajlandóak venni nekem egyet. Még ugyan fiatal vagyok (20 éves), de hasonlóan fogok eljárni a saját gyermekeimnél is.

2022. ápr. 18. 21:01
 4/14 anonim ***** válasza:
57%
Én középsuliig nem szeretnék nekik venni, de van olyan kolléganőm aki a fiának 5 évesen okostelót vett karácsonyra. Bevallom én kiakadtam, mert az én nagyobbik gyerekem (szintén 5) még tévét sem nagyon néz, nemhogy youtubeozzon meg játsszon a telómon.
2022. ápr. 18. 21:10
 5/14 anonim ***** válasza:
69%
2, nem, nem muszáj. Kaphat sima nyomógombosat is, nem kell első telefonnak okosat. Jó lesz az később is.
2022. ápr. 18. 21:16
 6/14 anonim ***** válasza:
21%
Mert a nyomógombos telefonon működik a messenger, hogy fel tudja hívni a barátait.
2022. ápr. 19. 01:25
 7/14 anonim ***** válasza:
65%
Amikortol TE jónak látod. Az enyém 8 évesen kapott. Külföldre költöztünk, nem beszéltem a nyelvet, taxival járt másik varosba iskolába. Nekem evidens volt, hogy legyen telefonja és marhára nem érdekelt, mi a véleménye erről vadidegen embereknek.
2022. ápr. 19. 06:15
 8/14 anonim ***** válasza:
59%
Amikor szeretne, de mindenképp azután, ha már tud írni, olvasni. Én nem akarom, hogy ő legyen az, akit kinéznek az osztályból, mert neki nincs.
2022. ápr. 19. 14:33
 9/14 anonim ***** válasza:
47%
Én 14 előtt nem adnék neki. Én 12 évesen kaptam, a legelső samsung galaxyt, mert mentem ki Amerikába, és hogy legyen. Hiba volt. Egyébként nem csak a telefon, hanem play station meg összes ilyen hülyeség, amit megvettek. Az én gyerekeimnek biztos, hogy nem lesznek ilyenjei, és nem fognak a gép előtt poshadni, és elvesztegetni a fiatalságukat, mint én. Szerencsére már változtattam az életmódon, jóval produktívabb vagyok, de olyan mentális problémákat okozott a videójáték, és sok baromság, hogy megnehezítette az életemet elég rendesen a függőség. Szóval én nem ajánlom, hogy kapjon. Nem kell chatelnie folyamatosan a barátokkal. Kapjon gombos telefont, néha hívja fel őket, csináljanak közös programokat. Suliban minden nap találkoznak, nincs szükség arra, hogy még délután is folyamatosan írkáljanak. Lehet lepontozni, nem érdekel, úgy neveli mindenki ahogy akarja, azt tudom, hogy amikor én szülő leszek, akkor így lesznek nevelve az utódok. Bill Gates, steve jobs se véletlenül nevelte úgy a gyerkeket, hogy nincs ilyen kütyü gyerekkorban.
2022. máj. 9. 17:46
 10/14 anonim ***** válasza:
50%
Szülő és gyerekfüggő is. De főleg szülő. Ahol a gyerekre károsan hat a kütyü, ott a szülő vagy a kütyüvel nem tud bánni, vagy a gyerekkel. És most lepontozás 3...2...1...
2022. máj. 11. 19:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!