Hány éves kortól érdemes okostelefont adni a gyermeknek?
Én úgy gondolom, hogy amíg nem muszáj, addig nem szabad. A telefon egy olyan világ, ami teljesen beszippantja az embert, és sokkal magasabb dopamin szintet biztosít, így a nem annyira izgalmas dolgok (olvasás, rajzolás, szabadtérben a játék, gyurmázás, stb) nem fogják érdekelni a gyereket, csak az, hogy nyomkodhassa a telefont. Óriási függőséget képesek kialakítani ezek az eszközök.
A telefon ráadásul rengeteg veszélyt rejt magában. Korlátozás nélkül lehet hozzáférni a brutális, véres, korosztályos, de akár szexuális tartalmakhoz is. A közösségi médiák pedig képesek teljesen tönkretenni egy gyermek lelkivilágát.
Én 5.-ben kaptam az első (gombos nokia) telefonomat, és nagyon hálás vagyok a szüleimnek, hogy csak akkor voltak hajlandóak venni nekem egyet. Még ugyan fiatal vagyok (20 éves), de hasonlóan fogok eljárni a saját gyermekeimnél is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!