Ha az egyik szülő külföldre akarja vinni a gyereket, a másik szülő pedig nem akarja, akkor mi a teendő?
13!
Nekem nem kellett, mert a másik szülő felügyeleti jogát megszuntette a bíróság és kapcsolattartasi joga sem volt.
15!
Kotozkodsz? Anno én elmentem a gyámhivatalba és megkerdeztem, mi ennek a menete. Ott elmondtak, hogy ha a masik szulo nem egyezik bele, akkor kell egy kornyezettanulmany kint, egy befogado nyilatkozat az iskolától, igazolás a munkahelytol és egy kérvény, amiben megindoklom, miért szolgálja a gyerek érdekeit a külföldre költözés. Akkor azt is elmondta az ugyintezo, hogy a magasabb jövedelem itt épp úgy nem indok, mint gyermekelhelyezesnel. Aztán kiderült, hogy a bírósági ítélet, amit megmutattam konkrétan azt jelenti, hogy apukanak nincsenek jogai a gyerek felé azt mondta, innentől a világon semmire nincs szükségem, oda megyek a gyerekkel, ahova akarok. Még valami, amibe szívesen belekötnél?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!