Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ajánlanátok otthonra olyan...

Ajánlanátok otthonra olyan mozgásformát, amit babával is tudok csinálni?

Figyelt kérdés
Pénteken lesz 6 hetes a babám és szeretném újra formába hozni magam. Sétálni már eljárunk egy ideje, kb napi egy órát, de szeretnék minden izom csoportot külön is átmozgatni, erősíteni. Védőnői javaslatra a babát is át szoktam mozgatni esténként fürdés után. Olyan tornát, gyakorlatokat keresek, amivel a baba az edzosúly (így ugye fokozatosan nő a terhelés) és/vagy együtt mozgunk (így ha nagyobb lesz már magától is fogja tudni csinálni velem).
2022. márc. 30. 11:26
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Youtubon csomó videó van fent. De azért 6 hetesen még óvatosan tornázz, csak amennyi jól esik.
2022. márc. 30. 11:59
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
En nem merném csak igy youtube alapján.. Terhességem előtt személyi edzohoz jártam, pint azért mert youtube torna alapjan pl simán rosszul csináltam mindent és pl borzasztóan fájt a terdem ő meg tudatosan olyan gyakorlatokat tudott adni amiktol egyáltalán nem fajt, hozzá is fogok visszamenni majd ha úgy érzem hogy készen állok 🤗
2022. márc. 30. 12:13
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
6 hetes babát még ne használj edzősúlynak, nem arra való. Igazabol a nagyobb se, 1-2 gyakorlatot lehet majd vele, ha már tartja a fejét, pl óvatosan hasazni, de ha súlyokat akarsz, használj súlyzót, ne a gyereket. Kezdj először egy postpartum regeneráló tornát, FIT by Larie csatornán vannak nagyon jok. Az én fiam másfél eves, siman csinálja velem az itthoni tornam egy reszét ha van kedve. Ha nincs, molyol körülöttem.
2022. márc. 30. 12:27
 4/7 anonim ***** válasza:
67%
Menj el baba-mama jógára. Baba-mama tornák is szoktak lenni majdnem minden edzőteremben, keress rá. Csak úgy otthon ne edzz a babaval mint súllyal, a baba nem súlyzó. Egy-egy nehezebb gyakorlatnál az ember pl önkentelenül rászorít a súlyzóra, hat nagyon nem kéne ezt a babával. Meg ha izolált gyakorlatokat akarsz, ahogy írod, akkor az izomra kell figyelned, a babára a kezedben nem tudsz.
2022. márc. 30. 12:43
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Ne legyél Tücsi, ne használd súlyzónak a gyereket, kicsiként még nem tudja tartani a fejét és nyeklik-nyaklik, utána meg beszabehu olyan nehéz lesz ha hirtelen elkezdesz edzeni a 8 kilós gyerekkel. Vegyél rendes súlyokat, nekem is van, HIIT edzéseket csinálok amikor a babám alszik, vagy ül velem szemben a hintában amíg én edzem napi átlag 45 percet.
2022. márc. 30. 12:43
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

6 hetesen még kicsi még, de később lehet. Nyilván ésszel. Az én fiam nagyon szeret a térdemen repülőzni (hanyatt fekszem felhúzott lábakkal, a lábamat addig távolítom, amíg leszorított derékkal megy). Ugyanígy hanyatt fekve szoktam emelgetni (hasamon hasal, mellkasánál fogom és emelem), sikítozik az örömtől, nekem meg erősödik az aránytalanul gyenge karom. Cicahát-nyereg közben alattam fekszik és pofákat vágok neki. Bármilyen karmozdulatot lehet csörgőrázással egybekötni.

De hogy egy teljes edzést össze lehet-e ilyenekből rakni, hát passz. Nekem azért ez elsősorban gyerekszórakoztatás, akkor szoktam, ha már nyűgös.

2022. márc. 30. 13:58
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Próbálj akkor tornázni inkább, amikor alszik, es fokozatosan! Youtubeon is sok szülés utáni torna van fent, aztán ha mar rendben vagy, akkor mehet a rendes edzés. De a "babanyi" súly, sok még az első hónapokban. Érdemes megnezni hasizom szetnyilt e, az is számít abban, h milyen gyakorlatok mehetnek. Es intim tornát is érdemes csinálni legalább egy pár hónapig szülés után hogy szépen minden helyrealljon.
2022. márc. 30. 19:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!