Gyeden vagyok a 1,5 éves gyerekemmel, most ismét babát várok, ilyenkor mit kell mondani a munkahelyemen, hogy táppénzre tudjak menni?
Mondjuk ezt így…
Igen és igen.
Amúgy millió ilyen kérdés van, máskor használd a keresőt, bár amikor kiírod a kérdést is feldobja…
Kérvényezni kell a fizetés nélküli szabadság megszüntetését, legalább 1 napot aktívan állományban kell lenni (ez 1 nap szabit is jelenthet, nem kell dolgozni), majd nőgyógyász javaslatára veszélyeztetett terhesség indokával lehet a háziorvossal táppénzre íratni magad. Jár tovább a GYED, mellette kapod a táppénzt.
Elvileg legális, gyakorlatilag viszont a munkáltató ellenszenvezhet az ötlettel, mert a táppénz 1/3 részét a munkáltató fizeti. Így készülj arra, hogy nem biztos, hogy jó arcot fognak vágni hozzá, még ha el is intézik ettől függetlenül.
2.
Leszàmítva az 1 nap àllományt igazad van, bár a munkáltatók szeretik, valószînűbb a bèrszámosoknak könnyebb úgy..
( nem voltam szabin, sem sehogy a táppénz előtt, màr megkaptam a papírokat is, hogy hogy volt)
2. 3.
Köszönöm szépen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!