Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Fiú névválasztás - Alex vagy...

Fiú névválasztás - Alex vagy Félix?

Figyelt kérdés
Valamiért odavagyok az X-es keresztnevekért, már gimis korom óta. Akkoriban Alex volt a kedvenc férfi neveim egyike, de mostanra megtetszett a Félix is. :) Fiunk elnevezésén gondolkozván szerettem volna megkérdezni, hogy kinek melyik tetszik jobban, csak úgy, hátha akadnak még egyéb ötletek, javaslatok. Előre is köszönöm! :)

2022. márc. 9. 20:33
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%
Nekem Alexem van, de a Félix is nagyon tetszett, nehéz döntés volt :)
2022. márc. 9. 22:12
 12/28 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a Félix jobban tetszik. A macskát max a negyvenes korosztálytól felfelé ismerik. Senkit nem érdekelnek már az ilyen régi mesék.
2022. márc. 10. 08:09
 13/28 anonim ***** válasza:
100%

Az is hülyeség, hogy az Alex kutyanév. A Morzsi, Buksi, Bundás, stb. a kutya név. Az Alex ember név, amit olykor kutya is visel, mivel az állatok esetében nincs lista mit lehet adni és mit nem. Ha akarom, akkor az enyém Viktor lesz vagy Ráhel. De ettől még nem kutya név egyik sem.

Különben is, a név asszociáció jól tükrözi az ember értelmi színvonalát. Valaki számára az Alex Nagy Sándor, egyeseknek pedig a szomszéd kutyája.

2022. márc. 10. 08:13
 14/28 anonim ***** válasza:
53%
Szerintem legyen Xerxész
2022. márc. 10. 11:19
 15/28 anonim válasza:
32%
Tippmix! :-)
2022. márc. 10. 11:21
 16/28 anonim ***** válasza:
80%
Alex.
2022. márc. 10. 11:29
 17/28 anonim ***** válasza:
66%

Az Alex sokkal jobb szerintem.

A Félixről nekem mindig az jut eszembe, hogy jó, de hol az X másik fele?

2022. márc. 10. 17:05
 18/28 anonim ***** válasza:
100%
Alex! 😊
2022. márc. 11. 08:29
 19/28 anonim ***** válasza:
100%

Hát én az Alexet nem adnám, külföldön meg végképp nem mert külföldön meg az Alexandrát becézik sokszor így, ami női névként nagyon szép, de az Alex fiúként szerintem már nem annyira. Bár általában az Alexok fiúk szoktak lenni az igaz, de akkor is idegesítő.

Nem igazán lenne jó, ha itthon sem lenne már egyértelmű, hogy most az Alex kinek szól lánynak vagy fiúnak, mert még majd kitalálják, hogy a lány nevet is becézzék így itthon is.

Én is Alexandra vagyok és egyszer még gyerekkoromban az egyik tanárunk lealexozott és én meg megkértem, hogy ne szólítson Alexnak, mert az egyik ismerősünk kutyáját is így hívják :)

Azóta úgy irritál ha egy fiút Alexnak hívnak nem tudom :)

De ha meg azt nézzük, hogy a kettő közül melyik hangzik jobban akkor szerintem is az Alex, de én akkor is a Félixet adnám az említettek miatt.

2022. márc. 11. 12:04
 20/28 anonim válasza:
92%
Az Alex szerintem jobban illik a vezeteknevhez 🥰💕
2022. márc. 11. 14:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!