Használhatja valaki a gyerekét eszközként, saját tevékenységének reklámozására?
A hölgy igen nagy taglétszámú csoport tagja a Facebookon.
2-3 év körüli kislányának rendszeresen varr, (varrós csoport) és a kész eredményben lefotózza a gyermeket.
Roppant cuki, repülnek a like-ok.
A baj csak az, hogy minden poszthoz odaírja, hogy hol vette az anyagot hozzá (mindig ugyanonnan) és gyakran a saját YouTube csatornájánka linkjét is csatolja, ahol varr.
A fotók feltünően jól beállítottak, az anyuka kb. egy éve maga közölte, hogy amikor fotóz, mindent megtesz a kamera mögött, hogy mosolyogjon a kislány, szájában lufival próbálja nevettetni, őt stb...
Sokszor heti több kép kerül fel.
Amikor egy nagyobb port kavaró poszt alatt többen kifejtették, hogy ízléstelen amit csinál, egyszerűen tiltott mindenkit, aki csak célzást tett erre.
A gyerek képei viszont továbbra is rendszeresen kerülnek ki a netre.
Tényleg elég egyértelmű a dolog, hogy egyrészt reklámozza a méterárú boltot,
másrészt a saját csatornáját.
A posztokat főleg a cuki gyerek miatt olvassák.
Sajnálom a kislányt, mert nem hiszem, hogy felnőttként örülni fog, hogy ennyi ember követte nyomon az ő gyermekkorát.
Egyáltalán: joga van ehhez a szülőnek?
Félre értesz.
Ez konkrétan az Eredeti Varromamik csoport.
18693 tag, és főleg egymásnak adunk tanácsot varrással kapcsolatban.
Kérdések, keresések, stb...
Inkább az pofátlan, hogy ő a bejegyzéseiben önmagát reklámozza, de ezzel csoportszabályt nem szeg.
Saját oldala nincs is.
Igaz, az ő gyereke.
Nem tudom az apa tudja - e mekkora nyílvánosságnak van kitéve a gyermek, mert ő nem tag.
Zavar a napiBogi poszt? Hát, szerintem semmi rossz nincs benne, hogy ruhát varr a gyerekének, és ezt megmutatja egy ilyen témájú csoportban.
Mivel úgyis minden poszt alatt kérdeznék az anyag lelőhelyét, a szabásmintát, meg azt, hogy hogyan készült, ő ezeknek elejét veszi, és leírja, felveszi a videót (ami közel sem profi munka, egyszerűen telefonnal videóz). Ha ezért cserébe bármit is kap, pl anyagot vagy kedvezményt, nem tudom, abból megint a gyerekek kapnak ruhát. Ezt sajnálod tőle? Vagy azt, hogy a gyerekei nem boltban vásárolt ruhát hordanak, hanem olyat, amit az anyjuk varr? Megkockáztatom, hogy igényesebben csinálja, mint sok bolti cucc, és az sem kizárt, hogy olcsóbb.
Ha zavar, ott a tiltás gomb🤷♀️
Konkrétan az zavar, hogy egy kiskorút használ arra, hogy figyeljenek rá.
Igazából nekem azért idegesítő, mert bulvárt nem olvasok, így nem kell látnom a celebeket, akik hasonlóan a gyerekünekt mutogatják önös céllal.
Féltékenység nincs bennem, hidd el.
Irígy vagy, mert te nem vagy ilyen népszerű?
Szerintem cuki, ahogy megmutatja a kislányon a ruhákat.
Ha fotózás közben jót bohóckodnak, abban mi a baj?
Nekem is van gyerekem, mégse használom ki.
Úgyhogy nem.
Nekem kicsit úgy jön le, hogy Dorina bohóckodik, hogy Bogi mosolyogjon, de leginkább szegény gyereknek produkálnia kell magát.
Jó de mégis hogy mutatná be a termékeit? Ha egyszer gyerekruhákat varr, nem viselheti ő maga. Nem rosszabb ez mint bármilyen más, pl gyerekmárka fotózása. Ez nem jelenti azt hogy egyetértek ezzel a marketingfogással, de el se ítélem. Ez legalább hasznos tartalom valamilyen szinten, mert terméket (is) mutat be, és nem 100% arra megy, hogy a gyerekét mutogassa. Nekem vannak anyuka ismerőseim akik napi 50 képet tolnak a gyerekről, mindenféle promóció nélkül, csak úgy, mert a Szemükfénye épp eszik, alszik, fürdiik, játszik, és ezt végtelenítve, mind az 500 ismerősük
hírfolyamát beterítve. Nos, ez mennyivel jobb? Elárulom, semmivel. Akkor már inkább reklámozza a saját készítésű termékeit, még ha gyerekkel is.
Kezdve ott, hogy a csoport nem termékek reklámozására szolgál.
(tehát spam)
Aztán nincs végzettsége, ezért nem árulhatna.
Ha lenne neki, nem vétene annyi szakmai hibát.
Ja, és mert amikor termékek eladása a cél, és ezért Bogit fotózzal, akkor Bogi is termékké válik.
De leginkább azért,. Mert Bogi nem szólhat bele, hogy akarja-e ezt.
Én felnőtt emberként kérhetem az ismerőseimet, hogy ne tegyenek fel rólam fotót.
Bogi pici még, és azt se tudja ez mivel jár.
Szerintem Dorina se.
Nem tudhatja, hogy esetleg hány pedofil rántja ki az ő képeire.
Aztán nincs végzettsége, ezért nem árulhatna.
Ha lenne neki, nem vétene annyi szakmai hibát
Hol árul bármit is? Vagy az a bajod, hogy esetleg eladja azt, amit kinőtt a gyerek? Mit csináljon? Gyújtsa fel?
Nincs végzettsége... És? Egy lelkes anyuka, aki magától tanult varrni, és a gyerekeinek varr ruhákat. Ehhez mióta kell végzettség?
Egyre jobban látszik, hogy csak irígykedsz a népszerűségére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!