Egyszerű multivitamin megfelelő?
Figyelt kérdés
Még van egy pár terhességi vitaminom, de most készülök épp venni újat. Nem akarom azt venni újra, amiben ott a folsav, mert ugye a 12. hétig fontos+ szedtem én már elég sokáig, mivel sosem tudtuk mikor lesznek jó az eredményeim ahhoz, hogy belevágjunk a babatervezésbe. Viszont a terhesvitaminok javában benne van a folsav, vehetek csak egyszerű multivitamint?2022. jan. 28. 15:03
11/19 anonim válasza:
hat nem szabad halomra szedni a folsav tablettat, de ami a terhesvitaminban van, az a csekely mennyiseg, attol nem lesz autista a gyereked, megnyugodhatsz. De akkor még nem vagy terhes? Vegyél multit, amiben van folsav. Egyebkent nem kell a draga terhesvitamint megvenni, a jutavit es dm sajatmarkas terhesvitaminja is tokeletes.
12/19 A kérdező kommentje:
Persze, ezek csak kutatások, de sajna bizonyítják, hogy növeli. Nézegettem a babavitaminokat, mindegyikben benne van a folsav. Mondta a szülésznő, hogy kb. a 10. hétig kell. Olyan logikátlan (elvileg hiszen nem kell a terhesség végéig), hogy bekerakják mindegyikbe.
2022. jan. 28. 15:20
13/19 A kérdező kommentje:
#11 De már igen, 16 hetes. Csak félek, így gondoltam megkérdezem itt a kismamákat, mert én már annyi mindent összeolvastam...😐
2022. jan. 28. 15:24
14/19 A kérdező kommentje:
Egyébként köszönöm mindenkinek az eddigi válaszokat, segítséget. 😊🎂
2022. jan. 28. 15:26
15/19 anonim válasza:
a folsav nelkulozhetetlen szamodra, igy ha ugy gondolod, hogy taplalekkal elegendo mennyiseget viszel be akkor ne szedd.
16/19 anonim válasza:
Ez a kutatási eredmény úgy hülyeség ahogy van, én elfelejteném a helyedben, folsav lesz akármelyik multivitaminban és nem okoz semmit, autizmust sem. A terhes vitamin is egy multivitamin. Én az összes vitamint kihánytam terhesen és enni sem tudtam, de nem lett vitaminhiányos a baba, én viszont igen, magadnak szeded a vitamint, a baba mindent elszed a raktáraidból.
17/19 A kérdező kommentje:
#16 Igen, pontosan ezért szedem én is. A baba "elszív" úgymond mindent, ami neki kell. Bocsi, hogy ilyen paramami vagyok bizonyos dolgokban, helyzetekben.
2022. jan. 28. 15:44
18/19 A kérdező kommentje:
#15 Neked is köszönöm.
2022. jan. 28. 15:45
19/19 anonim válasza:
Nem az a csekély folsav fog gondot okozni, ami egy várandós vitaminban van. Ellenben a vas pl. nagyon fontos és az egy sima multiban általában nincs túl sok.
Én azt mondom, hogy a nagymárkák nem érik meg a pénzüket, de pl. egy Jutavit árban is simán vállalható és az összetétele is egész jó.
Folsavat túladagolni ilyen vitaminokkal nem olyan egyszerű. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!