Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ausztriából kapom a gyest,...

Ausztriából kapom a gyest, augusztusban vissza kell mennem dolgozni?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Kint dolgoztam, onnan kapom a gyest augusztusig

Augusztusban viszont vissza kell mennem dolgozni, igen tudom, erre előbb kellett volna gondolnom, de nincs esetleg valami kiskapu??

Magyarországon élek, párom nemzetközi kamionsifőr, szinte lehetetlen megoldani hogy a gyerkőc mellett kijárjak dolgozni, az út is 180km csak oda.. Magyarországon szeretnék munkát találni, illetve már lenne is, csak ugye ausztriába kötelezően vissza kell mennem a céghez.. Hogyan lehet ezt megoldani?? Ezen kattogok már hetek óta, ha nem megyek vissza akkor amit eddig kifizettek pénzt, azt vissza kell fizetnem.

Ha tud valaki segíteni, előre is köszönöm neki🙏

2022. jan. 27. 10:58
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Hát ehhez a kinti jogszabályokat kéne megnézned. Pl. azt, hogy milyen feltételekkel tudsz kint felmondani.

Ott kint a cég fizeti a "gyest"...?

2022. jan. 27. 11:13
 2/18 A kérdező kommentje:

Nem,kint a gesundheitskasse-től kapom a gyest.

Viszont ugye ehhez kellett egy megállapodás hogy vissza vesze, illetve vissza megyek a céghez.

2022. jan. 27. 11:23
 3/18 A kérdező kommentje:
Vesz*, bocsánat elírtam.
2022. jan. 27. 11:23
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Arra van kikötés, hogy mennyi időre menjél vissza oda dolgozni, vagy csak vissza kell menni? Mert ha nincs, és nyilván nem akarod anyagilag megszívni, akkor a minimumot letöltöd ott, és eljössz. Biztosan nem fognak érte szeretni, de szeretetből nem él meg az ember.
2022. jan. 27. 11:32
 5/18 anonim ***** válasza:
68%

2: akkor ez szerintem nem téged kötelez, hanem a munkahelyet!

Visszamész (papíron), és egyben fel is mondasz.

Nem hinném, hogy akkor a Gesundheitskasse-nak bármit vissza kéne fizetned...

2022. jan. 27. 11:35
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
4 hét a kötelező. Erre a 4 hétre csak meg tudod oldani? Nem maradt szabadságod?
2022. jan. 27. 11:36
 7/18 anonim ***** válasza:
86%
5-ös, de visszafizetteti. Az osztrák gyes egyik alapja, hogy legkésőbb a gyerek 2.szülinapján visszamész dolgozni. Erre van a Karenz szerződés.
2022. jan. 27. 11:39
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, biztosan nem mész oda vissza? Mert pl most a családi pótlék indexálást is el fogják töröltetni és visszamenőleg kifizettetni. Akár részmunkaidőben?
2022. jan. 27. 11:41
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, párod Magyarországon vagy Ausztriában bejelentett munkavállaló? Ha Ausztriában, akkor ő általa is jogosult volt a gyerek a KBG-re, akkor nem kell oda visszamenned ahol voltál.
2022. jan. 27. 11:45
 10/18 anonim ***** válasza:
Végignéztem pár Arbeiterkammer és hasonló weboldalt, sehol nem találtam olyan szabályozást, hogy vissza kéne fizetned bármit is....
2022. jan. 27. 11:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!