Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Zebrán leszállítod a gyerekede...

Zebrán leszállítod a gyerekedet a bicikliről/kismotorról/rollerről?

Figyelt kérdés

Tételezzük fel, hogy "sétáltok" az utcán. Mondjuk, egy városban vagytok, olyan helyen ahol van forgalom is, mondjuk legyen a belváros. Te gyalogolsz, a gyereked meg megy melletted a járművén. Úton kell átmenni, ahol zebra van és éppen zöld a lámpa.

Leszállítod, vagy hagyod átmenni?

2022. jan. 6. 20:44
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
95%
Leszállítom.
2022. jan. 6. 20:46
 2/21 anonim ***** válasza:
94%
Leszállítom. Megfogom a kezét, a másik kezemben fogom a járművét(nálunk most futó bicikli), és úgy megyünk át, utána száll rá vissza.
2022. jan. 6. 20:47
 3/21 anonim ***** válasza:
95%
Nem is értem, hogy merül fel ez kérdésként. Pici faluban élünk, de leszállítom őket a legkisebb kereszteződésnél is.
2022. jan. 6. 20:51
 4/21 A kérdező kommentje:

Bennem úgy merül fel, hogy mi meg nagyvárosban élünk és elég sokszor látok ilyet.

Ma egyébként sétáltunk haza a sógornőmmel akinek jelenleg NULLA gyereke van és kiakadt, hogy minek kell leszállítanom a gyereket a kis szirszar zebrán is a futóbringáról.

Én is leszállítom minden úttest előtt. Én is elveszem vagy tolja mellettem a gyerek, ha olyan a szitu. Szerintem ők még nem tudnak különbséget tenni a kissé veszélyes és nagyon veszélyes zebrák között így igenis, szerintem is le kell őket szállítani.

De! Mint írtam, rengeteg szülőt látok aki nem így csinálja. Érdekelt, hogy ki vannak többségben.

2022. jan. 6. 20:59
 5/21 anonim ***** válasza:
92%

Le

Pedig csak 1,5 èves

A nagy ilyenkor gyalogol ( ő nem szereti a jàrműveket)

Pedig egyszerűbb lenne, ha maradna rajta a kicsi is..

Viszont így kell megtanulnia

Emiatt is van rajta bukósisak is

2022. jan. 6. 21:01
 6/21 anonim ***** válasza:
89%
Természetesen
2022. jan. 6. 21:06
 7/21 anonim ***** válasza:
92%
Le. Muszaj megtanulnia. Sőt.. ha kisebb zebran megyunk at ahol nincs lampa ha nem jon auto is megallunk es neki is mondom h nezzen koreb
2022. jan. 6. 21:25
 8/21 anonim ***** válasza:
91%

Most meglepődtem, hogy mindenki leszállítja ...már a jó értelemben.😃 Nekem is teljesen természetes, hogy ha zebra jön akkor le kell majd szállnia kismotorról/bicikliről (még csak 1 éves szóval még odébb van). Már kezdtem azt hinni, hogy én vagyok a hülye ezzel az elgondolásommal.

A konyha ablakunk pont a főúton lévő zebrára néz. Elég forgalmas az út, és a zebra. Erre van az ovi vonulási iránya is. Rengeteg kismotoros, biciklis gyerekes anyuka/apu járkál itt, de 10-ből 10 nem szállítja le a gyereket. Volt olyan kisgyerek aki még nem olyan rutinos és konkrétan az út közepén esett el indulás után, meg ott kacsáznak össze vissza. Értem én, hogy állnak az autó, de na....

2022. jan. 6. 21:31
 9/21 anonim ***** válasza:
89%
8as ugye?? Nekunk is az ablakunk a fout melletti jardara ill zebrara nez. Katasztrofa amiket latok, komolyan. A kb 1,5 eves gyerel a fout mellett meterekre megy a gyerek a szulok elott. Csak ne adj eg meglat egy madarat es kirantja a kormanyt... Engem a frasz kerulget ha ilyet latok. Pedig amugy nem vagyok az a tulfelto tipus
2022. jan. 6. 21:34
 10/21 anonim ***** válasza:
29%
Bringáról igen, kismotorral sosem engedtem ki, csak a ház előtt mehetett, illetve leginkább a kertben. Rollerrel nem, azt nem is lehet tolni rendesen, én meg nem fogom átcipelni a zebrán. Viszont zebrán csak lassan mehet, mellettem. És csak akkor mehet át, ha mondom. Meg úgy alapból nem engedem 3 méterre tőlem.
2022. jan. 6. 22:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!