Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szülés után hívtak a barátaid...

Szülés után hívtak a barátaid ide oda, vagy nem invitáltak találkozóra soha / csak ritkán?

Figyelt kérdés
2022. jan. 1. 07:07
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
90%

Szülés után mennyivel? Mert arra nem térsz ki.

Mi megvártuk a 2 hetet mindkét gyereknél, utána lehetett jönni hozzánk és minket is hívtak a barátok.

Némi logisztikát igényel az összehozás, de megoldjuk valahogy.

Szerencsére a barátaink szeretik a gyerekeket (van, ahol van már, van, ahol lesz) és így az se gond, ha visszük az egyiket vagy mindkettőt.

2022. jan. 1. 08:42
 2/12 anonim ***** válasza:
97%
Első időkben jöttek. Aztán hívtak, de nem mindig mentem, nem volt túl sok segítségem a gyerek körüli teendőkben. Páran lekoptak, de lett helyettük más.
2022. jan. 1. 08:47
 3/12 A kérdező kommentje:
Most én 2 évvel vagyok utána, alig hívnak, mert úgy gondolja a barátnőm, hogy én úgysem érek rá, pedig akárhányszor hív, mindig én vagyok az első, aki odaér, sose mondom le.
2022. jan. 1. 09:01
 4/12 anonim ***** válasza:
67%

Vannak "barátok" akik elkoptak. Féltékenység, stb..

De akikkel ténylegesen jóban vagyunk, akiket tényleg barátainknak mondhatunk, ők a mai napig mellettünk vannak. Hívnak, mi is hívjuk őket, sokat járunk össze.

(2 és fél éves az egyik 3 hónapos a másik gyerekünk)

2022. jan. 1. 09:12
 5/12 anonim ***** válasza:
56%
1 barátom van (amúgy se volt sok mert megválogatom kire mondom ezt) akivel mai napig összejárunk a régiek közül. Viszont szereztem újakat. Anyukákat. Ők hasonló élethelyzetben vannak, együtt sírunk, együtt nevetünk és nincs hüppögés ha valaki mégse tud menni valahova.
2022. jan. 1. 10:23
 6/12 anonim ***** válasza:
97%

Hívd őket te is :)

Én pont abban a szituban vagyok, hogy a baratnőm 3 hónapja szült. Mondtam neki, hogy hívjon bármikor, szívesen megyek, szóljon ha mozduljunk ki, de én nem tudom felmérni, hogy neki mik az igényei. Pl ha lemondja 2x, akkor harmadszor se hívjam? Remélem érted mire gondolok. Gyerektelen barátnőként sem olyan egyszerű a szitu.

2022. jan. 1. 10:44
 7/12 anonim ***** válasza:
85%
Volt egy időszak, amikor ment ez az "úgyse érek rá" szöveg, de aztán szépen visszaállt minden a normál kerékvágásba. Volt, aki lekopott, volt, amelyik fájt is, de ezek szerint ennyit ért.
2022. jan. 1. 11:31
 8/12 A kérdező kommentje:
Persze, szoktam én is hívni!
2022. jan. 1. 12:47
 9/12 anonim ***** válasza:
62%

Hozzáállás kérdése. A nem túl családcentrikus egyének eltűntek az életünkből, ami szomorú, mert vannak köztük olyanok, akikről azt hittük örökre az életünk részei maradnak. Gyerekestől már valahogy nem fogadtak el minket, mert még nem jártak ott az életükben, vagy soha nem is akarnak gyereket. Inkább a szintén gyerektelenek társaságát keresték, hát ez van. Jöttek helyettük mások, de régi barátok is kerültek elő, akiket meg talán pont mi hanyagoltunk el, amígy nem hasonló élethelyzetben voltunk. :)

Egyébként a barátnőimmel úgy működik, hogyha kétszer lemondom, akkor harmadszorra én hívom őket. Így azért megtartható az egyensúly. A barátnőim megértőek, a haveri társaságom már inkább kihagy mindenből, de ez szerintem csak addig lesz így, amíg csak nekünk van babánk a társaságban. :)

2022. jan. 1. 13:47
 10/12 anonim ***** válasza:
93%
Nagyon változó, van, akivel sok éve összejárunk, van, akivel pár évig gyakran találkoztunk, aztán már nem, de ebben a halmazban olyan is van, akinek szintén van gyereke, sőt, kisebbek, mint az enyémek, mégis évekig sokszor találkoztunk, jártunk szórakozni, aztán már nem. Ez gyerektől, szüléstől teljesen függetlenül alakult így, egyszerűen más irányba változott az életünk. A legjobb barátnőmnek pl nincs is gyereke, nehezen is tudunk közös programot szervezni, viszont hetente órákat tudunk telefonon beszélgetni,mert van miről.
2022. jan. 1. 14:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!