Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy lehet kibírni a hónapokig...

Hogy lehet kibírni a hónapokig tartó kialvatlanságot?

Figyelt kérdés
Hiába alszom amikor a baba alszik, úgy érzem rajtam csak minimum 8 óra egyhuzamú alvás segítene, amit egyedülálló szülőként nem tudok megoldani.
2021. dec. 21. 21:23
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
97%
Megszokja az ember. Nekem 2.5 éve tart. Valamelyik egy nagyon fura, komfortos érzésre keltem, aztán hosszas gondolkodás után esett le, hogy ez a kipihentseg erzese. Véletlenül aludtam egyben 6 órát.
2021. dec. 22. 00:21
 12/20 anonim ***** válasza:
89%
Tényleg megszokja az ember, de annyira, hogy a fiam 1,5 éves, most már kezdi átaludni az éjszakát, de eddig hajnali 3-kor kelt. Én még mindig automatikusan kelek, és itt pislogok mint egy bagoly, és várom hogy lassan vissza aludjak. Az elején amúgy nehéz, de a végén teljesen hozzá szokik az ember.
2021. dec. 22. 03:40
 13/20 anonim ***** válasza:
88%
Meg lehet szokni, bàr az extra rossz èjszakàk utàn en is türelmetlenebb vagyok. 2 èves a lànyom, voltak 2x kelős èjszakàink, de most megint 5 èbredèsnèl tartunk.
2021. dec. 22. 08:52
 14/20 anonim ***** válasza:
50%

Ha nagyon fáradt vagyok, alszom vele nappal, egyébként már megszoktam az éjjelente 3-4× ébredéseket (nekem ez a mennyiség már nem megterhelő, volt több is). Az első hetekben, mikor 40 percenként kelt, tényleg akkor aludtam, amikor ő, máskülönben kikészültem volna.

(15 hónapos baba anyukája)

2021. dec. 22. 19:57
 15/20 anonim ***** válasza:
82%

Attól függ mennyit kell kelni. Az én fiam 3 hete 20 percenként kel és csak tápszerre alszik vissza. Előtte óránként kelt. 6 és fél hónapos.

Én már hallucinálok, k*rva anyázok, csapkodok, agresszív vagyok a kialvatlanságtól. Egyedül vagyok 3 gyerekkel segítség nélkül. Soha nem fogok már aludni szerintem, max a föld alatt...

Ja igen nappal sem alszik 20-30 percnél többet.

2021. dec. 23. 09:38
 16/20 anonim ***** válasza:
21%
Köszönöm Istenem hogy nincs gyerekem, és ezen válaszok után csak erősödik bennem az érzés, hogy nem is lesz!
2021. dec. 23. 20:25
 17/20 anonim ***** válasza:
96%
Meg lehet szokni, de én azt tapasztalom, hogy hosszú tàvon tönkreteszi a szervezetet nagyon csúnyàn. Én legalàbb is ezt érzem màsfél év utàn. Gyengül az immunrendszer, gyengülnek a kognitív képességek, kàrosodnak a tàrsas kapcsolatok. Funkcionàl az ember, de jóval alacsonyabb szinten.
2022. jan. 10. 12:53
 18/20 anonim ***** válasza:
64%
Heti minimum 1 bebiszitter vagy nagyszulo segitsege, kulonben begolyozol. Nalam volt segitseg, de valahogy gorcsosen ragaszkodtam hozza hogy csak en lehessek vele. Aztan 2 ev utan osszeomlottam, azota meg 4 ev eltelt es azota is maradtak bennem olyan lelki bajok, amik ebben az alvasnelkuli idoszakban alakultak ki.
2022. jan. 10. 15:07
 19/20 anonim ***** válasza:
44%

Nyugi, én nem egyedülálló szülőként se tudom megoldani… A 4. hónapban szoptatási tanácsadóhoz mentünk azzal, hogy kikészít az igény szerinti szoptatás, mert kétóránként szopik egy órát éjszaka is, naponta összesen 3- 4 órát aludtam addig, kezdtek emlékezetkihagyásaim lenni, mert ugye mellette tartsam észben a kajaellátmányt, a baba ellátmányt, a hatezer futó hivatalos ügyet stb.

A szoptatási tanácsadó orvos meg közölte hogy élvezzem, hiszen a gyerekek olyan gyorsan felnőnek… Meg hogy gondoljak arra, milyen fontos ez a babának. Mintha az nem lenne ugyanennyire fontos, hogy hosszú távon legyen egy jól funkcionáló anyja…

Aztán valahogy a szervezetem túllendült ezen, elkezdtem kevésbé lenni hulla, ő meg kezdett ritkábban rövidebbeket szopni, valószínűleg hatékonyabbá vált. (Persze a hosszútávú következményeit még nem ismerem, de állítólag ezzel hozzák összefüggésbe azt, hogy nők közt több az alzheimeres.)

Meg idővel feladtam a megszokásaim, mikor térek aludni, mikor kelek, feladtam azt az amúgy is lehetetlennek látszó álmot, hogy reggel 6 után még aludni akarjak, mert neki akkor kezdődött a nap.

Utólag azt látom, hogy a napirendnek is köszönhetően lazult a terhelés. Én sokáig ellenálltam a napirendnek, mert nekünk sem volt és el se tudtam képzelni, hogy kezdjek hozzá, meg nem vonzott a szigorú keret, de sok meggyőző írást olvastam arról, mennyire fontos ez a babának, a biológiai fejlődéshez is, hogy elkezdtünk neki kialakítani fix esti programot, majd később délutáni sétával bővítettük. Szóval valószínüleg ez is segített, mert pár hét alatt elkezdett alkalmazkodni hozzá.

2022. jan. 11. 21:21
 20/20 anonim ***** válasza:
90%
Jézusom utolsó válaszoló... "élvezd, hiszen olyan gyorsan felnőnek"...nekem kedvem lett volna megrángatni a tanácsadót egy ilyen mondatért, ha nekem mondja. Ilyet is csak az képes mondani, aki nem tapasztalta még meg, mennyire ellehetetleníti az életet a tartós kialvatlanság, és mennyire kő kemény emberkínzás is ez... de nagyon durva, hogy szakember mond ilyet...aludjon ő fél évig napi össz 3-4 órát, és utána nyilatkozzon, mennyire rohadtul élvezi... ja és közben lásson el ő 0/24-ben egy magatehetetlen csecsemőt.
2022. jan. 11. 21:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!