Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 1 gyermek és ikrek (3 fő)...

1 gyermek és ikrek (3 fő) mellett milyen családtámogatási forma vehető igénybe?

Figyelt kérdés
Én most GYED-en vagyok a 11 hónapos ikrekkel(80 egynehányezer forint)és a nagyobbik oviba jár.Jobb nekem a GYED mint a dupla GYES ugye?2 éves korukba szeretném őket bölcsibe vinni.Ekkor már a dupla GYES jár a tankötelessé válás koráig és a Csal pótl. 3 gyerekre.A főállású anyaság megéri vagy menjek vissza dolgozni? Br:115 eforint-Főiskola!!Nagycsaládosoknak milyen kedvezmény jár?Tankönyvet és az étkeztetési támogatást tudom.Köszönöm előre is a segítséget!
2010. szept. 6. 23:22
 1/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Most biztos jobb a gyed. Utána pedig a dupla gyes,DE vissza akarják állítani, hogy gyes mellett csak 4 órában lehet dolgozni

A főállású anyaság a dupla gyes lejárta után éri meg, ugye kb. 1 évig, mivel főállású anyaság mellett nem jár gyes!!!

A főállású anyaság mellett viszont már most is csak 4 órában lehet dolgozni.

Nagycsaládos kedvezménnyerl én még sehol sem találkoztam, ilyen az étkezés 50%, és tankönyvkedvezményen kívűl nem létezik, sajnos.

Pedig már 12 éve nagycsaládosok vagyunk, én soha semmit nem kaptam, akkor se mikor egyedül neveltem őket, pedig csak fél állásom+ főállású anyaságim volt.

Most 4 gyerekünk van, s mikor a férjemnek nem volt munkája, én gyeden voltam, se sikerült semmilyen támogatást kapni. A támogatást csak a kissebbség kapja, legalábbis nálunk!

4 gyerekes, köztük ikres anyuka

2010. szept. 7. 07:00
 2/4 anonim ***** válasza:
Első mindent jól tud, sajnos még a gyest is el fogják venni a munka mellől, igy ha beadod őket bölcsibe, kapásból el fogsz vesziteni 55.000 Ft-ot...
2010. szept. 7. 07:58
 3/4 anonim ***** válasza:

Viszont 3 gyermeknél már a 3.-kal való terhesség 3. hónapjától igénybe lehet venni a családi adókedvezményt, ami havonta kb 8 ezer forint plusz 3 gyermek esetén!

Ingyenebéd az oviban a nagyobbnak... Más nem jut eszembe.

2010. szept. 7. 09:40
 4/4 anonim ***** válasza:

Az adókedvezményt eléggé speciális esetekben lehet csak kihasználni, nekünk pl. nem sikerült.

Az oviban nincs ingyenebéd, hanem féláron, amint azt az első helyesen megirta.

2010. szept. 7. 09:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!