1 gyermek és ikrek (3 fő) mellett milyen családtámogatási forma vehető igénybe?
Szia!
Most biztos jobb a gyed. Utána pedig a dupla gyes,DE vissza akarják állítani, hogy gyes mellett csak 4 órában lehet dolgozni
A főállású anyaság a dupla gyes lejárta után éri meg, ugye kb. 1 évig, mivel főállású anyaság mellett nem jár gyes!!!
A főállású anyaság mellett viszont már most is csak 4 órában lehet dolgozni.
Nagycsaládos kedvezménnyerl én még sehol sem találkoztam, ilyen az étkezés 50%, és tankönyvkedvezményen kívűl nem létezik, sajnos.
Pedig már 12 éve nagycsaládosok vagyunk, én soha semmit nem kaptam, akkor se mikor egyedül neveltem őket, pedig csak fél állásom+ főállású anyaságim volt.
Most 4 gyerekünk van, s mikor a férjemnek nem volt munkája, én gyeden voltam, se sikerült semmilyen támogatást kapni. A támogatást csak a kissebbség kapja, legalábbis nálunk!
4 gyerekes, köztük ikres anyuka
Viszont 3 gyermeknél már a 3.-kal való terhesség 3. hónapjától igénybe lehet venni a családi adókedvezményt, ami havonta kb 8 ezer forint plusz 3 gyermek esetén!
Ingyenebéd az oviban a nagyobbnak... Más nem jut eszembe.
Az adókedvezményt eléggé speciális esetekben lehet csak kihasználni, nekünk pl. nem sikerült.
Az oviban nincs ingyenebéd, hanem féláron, amint azt az első helyesen megirta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!