Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Adnád az Erzsébet nevet a...

Adnád az Erzsébet nevet a kislányodnak?

Figyelt kérdés
2021. dec. 19. 16:01
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
87%
Igen. Nálunk a párom mamája is Erzsébet volt és Sziszi volt a beceneve.
2021. dec. 19. 21:26
 22/26 anonim ***** válasza:
36%

Az Erzsébet az egyik legdurvább hangzású név. Az rzs nagyon irritálja a fülemet. De általában így vagyok az olyan nevekkel, amiben van zs betű.

Szóval ha ma divatos név lenne, akkor sem adnám.

Mint írták, az Elizabet sokkal szebb. Kár, hogy ezt a nevet anno nem így magyarosították.

2021. dec. 20. 11:46
 23/26 anonim ***** válasza:
70%

Adnám, ha menne a vezetéknévhez. Nekünk amúgy nincs a családban Erzsébet.

Több 30 év körüli nőt is ismerek ezzel a névvel, ezért számomra még csak nem is öreges. Zsókának vagy Böbének becézzük őket. :))

2021. dec. 20. 12:24
 24/26 anonim ***** válasza:
40%
Én is ismerek 31-2 éves Erzsébetet, ő Huginak hívatja magát, így mutatkozik be mindenkinek, közösségi oldalakon is így van fent, mert utálja a nevét. Gyönyörű nő egyébként, rohadtul nem illik hozzá az Erzsébet.
2021. dec. 20. 12:28
 25/26 anonim ***** válasza:
40%

Örzse, Bözske, Erzsók, Böbe... deh... Hasonlóan így vagyok a Máriával (Marika, Mariska, Riska, Marcsi...), a Rozáliával (Rozi, Rozó, Rozóka), a Margittal (Margó...) és a Terézzel (Teca, Tecus, Terka, Terike...).

Ilyen neveket sosem adnék a lányomnak. Mondjuk a másik véglet már a túlzottan nyelvidegen, külföldi nevek.

2022. jan. 7. 14:19
 26/26 anonim ***** válasza:
70%
Adnám, szerintem szép név, és az Erzsi is.
2022. júl. 6. 23:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!