Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyire látod pesszimistán,...

Mennyire látod pesszimistán, optimistán a gyermeked életét?

Figyelt kérdés
Elsősorban a világ alakulására gondolok, nem arra, hogy lesz-e párja, családja, stb. Hanem pl. félsz-e attól, hogy lesz része háborúban, éhínségben, terrorizmusban, egyéb világszintű nehézségben, vagy úgy gondolod, hogy ezek nem fognak előfordulni a következő 70-80 évben?
2021. dec. 19. 14:41
A kérdező szavazást indított:
Nagyon félek, rendszeresen gondolok erre.
Eléggé félek, de csak időszakosan jut eszembe.
Kicsit félek, de nagyobb bennem a bizalom, hogy nem lesznek ilyen gondjai.
Egyáltalán nem félek, szerintem sok jó dolog történik ma is, folyamatos a fejlődés.
33 szavazat
 1/9 anonim ***** válasza:
69%

Az én válaszom nincs az opciók között.

Nem félek, és nem is bánom, ha mindez bekövetkezik.

2021. dec. 19. 14:45
 2/9 A kérdező kommentje:
Nem gond, ebben az esetben lehet kommentelni, jó, hogy megtetted. Megkérdezhetem, hogy miért nem bánnád, ha ezek bekövetkeznének és a gyerekednek át kéne élnie?
2021. dec. 19. 14:46
 3/9 anonim ***** válasza:
67%
Mert én magam sem félek ezektől. Inkább az elfogadást és alkalmazkodást válaszom, és nem a rettegést.
2021. dec. 19. 14:47
 4/9 anonim ***** válasza:

Pesszimista hozzáállással nincs is értelme gyereket vállalni, mert rossz dolgok így is úgy is történni fognak vele. Mindenkivel történnek.

Gyereket vállalni csak optimistán van értelme.

2021. dec. 19. 15:34
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Én is úgy gondolom, hogy elsősorban az alkalmazkodó, adaptív szemléletre kell nevelni a gyereket, nem rettegni. Amióta világ a világ, az mindig változik, az intelligens ember pedig alkalmazkodik.
2021. dec. 19. 16:03
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Mit értetek itt alkalmazkodás alatt? Egy háborúhoz hogy lehet alkalmazkodni? Nagyon remélem, hogy a gyerekem nem fog ilyen borzalmakat átélni, de ilyesmihez nem lehet alkalmazkodni…ez olyan, amit csak remélni lehet.
2021. dec. 19. 16:16
 7/9 anonim ***** válasza:
Az alkalmazkodás azt jelenti, hogy az egyed képes a megváltozott körülmények között kvázi túlélni, így nagyon lesarkítva. Hétköznapi példa: egyik napról a másikra kirúgnak a munkahelyemről, nem összeomlok, hanem azonnal nekiállok új munkát keresni. Lényegében a túlélési stratégiába fogok.
2021. dec. 19. 19:07
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem itt még a most anyává váló nők, vagy apává váló férfiak is rengeteg tudatalatti sebet hordoznak magukkal a nem is olyan távoli ősei háborús emlékei miatt. Én többet is, nem is annyira tudat alatt, hiszen mindkét szülőm oldaláról vannak borzasztó élmények a felmenők között és egy-egy stresszes időszakomban nekem is nagyon sokáig szerepeltek rémálmaimban katonai történetek, jellemzően háborúk, ahol menekültem, megsebesültem, elvesztettem szerettemet, stb.

Fentiekből kifolyólag én megmondom őszintén tartok attól, hogy nekem, vagy a gyerekemnek át kell ilyet élnie, de azt azért nem mondanám, hogy rettegésben élünk emiatt. Nem akarom, hogy ő is tovább vigye ezt a nyomasztó érzést.

2021. dec. 19. 19:57
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván tudom, mit jelent az alkalmazkodás, de egy háborút vagy még sokminden más tragédiát nem lehet sérülés nélkül átvészelni. Akármennyire is alkalmazkodó valaki, vannak dolgok, amik örök traumát okoznak. De az emberek mindig is szaporodni fognak, mert ez az ösztön erősebb, mint a félelem a jövőtől.

2021. dec. 19. 20:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!