Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A feministák szerint most már...

A feministák szerint most már inkább a férfiaknak kellene a gyereket nevelni. Akkor szerintük ők erre sokkal alkalmasabbak, mint a nők?

Figyelt kérdés

2021. nov. 29. 13:20
A kérdező szavazást indított:
A férfiak alkalmasabbak a gyereknevelésre
A nők alkalmasabbak a gyereknevelésre
26 szavazat
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
99%
A gyerek érdeke az, hogy mindkét szülője nevelje. Hülyeség ez a vagy-vagy kérdés.
2021. nov. 29. 13:23
 2/21 anonim ***** válasza:
91%
Melyik feministákra gondolsz? A skandinávokra, ahol kötelező az apának is pár hónapig a babával maradni? Azt ők dönthetik el, hogy mikor.
2021. nov. 29. 13:24
 3/21 anonim ***** válasza:
100%
Ki mondta hogy a férfiaknak kéne gyereket nevelni a nők helyett? Mert a feministák így kollektíven biztos nem.
2021. nov. 29. 17:08
 4/21 A kérdező kommentje:
Én csak azt nem értem, ha a szavazás szerint is a nők alkalmasabbak rá, akkor miért küzdenek azért, hogy a férfi maradjon otthon.
2021. nov. 29. 17:19
 5/21 anonim ***** válasza:
De ki küzd? Linkek már valamit, mert ezt én még eddig nem hallottam. Itt Magyarországon vagy hol?
2021. nov. 30. 06:24
 6/21 anonim ***** válasza:
87%

Az itteni szavazás mit számít?

Meg egyébként is: az, hogy a nők alkalmasabbak gyereknevelésre, ez kb. olyan lózung, mint hogy az általános közvélekedés szerint a férfiak alkalmasabbak autóvezetésre.

Persze, mert Magyarországon általában a nők maradnak otthon a gyerekkel, és a férfiak vezetnek többet autót. Mindenki megállja a helyét abban, amit csinál, a házastársa kevésbé ért hozzá, mert kevesebbet csinálja, ezért kialakult ez a közvélekedés.

Aztán egyszer Nagy-Britanniában láttam egy kamionosnőt, ahogy betolatott a kamionjával egy áruház udvarára és a girbe-gurba közlekedőúton egyetlen korrigálás nélkül hajszálpontosan odatolatott a rakodóhely rámpájához. Csak tátottam a számat, férfiként.

2021. nov. 30. 11:25
 7/21 A kérdező kommentje:
A nők nyilvánvalóan alkalmasabbak gyereknevelésre, hiszen evolúciósan ez a feladatuk. A gyerek kimutathatóan sokkal inkább kötődik az anyjához 3 éves korig mint bárki máshoz. Ez érzelmileg így van. Tehát nem az anyának kellene karriert csinálni meg sokat dolgoznia addig, amíg kicsi a gyerek. Ez majd utána ráér.
2021. nov. 30. 11:30
 8/21 anonim ***** válasza:
89%

"A nők nyilvánvalóan alkalmasabbak gyereknevelésre, hiszen evolúciósan ez a feladatuk."

Ez egy hatalmas bullshit. A szoptatáson kívül teljesen egyenértékűen tudják ellátni a gyereket.

"kimutathatóan sokkal inkább kötődik az anyjához 3 éves korig" - persze, mert ő marad vele otthon. Kihez kötődne legjobban, ha nem őhozzá? Akit hetente egy órára lát? De ha az apjával maradna otthon, akkor őhozzá kötődne jobban. És ha olyan a munkájuk, hogy mindkét szülő együtt van otthon (pl. távmunka vagy háztáji mezőgazdasági termelés) és egyformán foglalkoznak vele, akkor nem lenne nagy különbség.

Az állításaid nem helytállóak, mert légből kapott érvekkel próbálod bizonyítani őket.

De miért is akarod ezeket általános érvényű megállapításoknak tekinteni? Mondd inkább azt, hogy ez a te véleményed, neked ez így természetes/helyénvaló, és olyan párt keress, aki erről ugyanígy vélekedik.

2021. nov. 30. 12:45
 9/21 A kérdező kommentje:
A többség is ugyanígy vélekedik erről, ahogyan én, lásd a szavazás. Szóval párt találnod neked lesz nehezebb.
2021. nov. 30. 14:35
 10/21 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező a szavazásod a világon semmit nem árul el. Összesen 20 válaszod érkezett, és a lehetőségek közül gondosan kihagytad a legtöbb feminista valódi álláspontját amivel minden szöveges válasz is egyetértett, hogy férfi és nő ugyanannyira képes gyereket nevelni és közös feladatként kéne rá tekinteni.
2021. nov. 30. 17:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!