Újszülőtt gyerek 3 állampolgársággal?
Sziasztok.
Az utóbbi időben sokat gondolkoztam az alábbi szitun:
Erdélyi magyar házaspár (román-magyar kettős állampolgár) szül Kanadában.
A gyerek ugye alapvetően már Kanadai állampolgár lesz
Hogy lehet kérvényezni a magyar illetve román állampolgárságot is?Vagy csak 2 lehet összesen?
A szülők csak permanent residentek kanadában, nem kanadai állampolgárok
A gyerek még nem született meg , január végén fog
És ha írtad, hogy magyar meg román állampolgárok? Hogy jön ez ahhoz amit írtam? Leírtam egy példát, hogy attól, hogy egy idegen állampolgárságú ember oda szül egy gyereket az adott országba, még nem feltétlenül lesz az újszülöttből születése jogán olyan állampolgár. Mint mondtam, nem tudom hogy ez Kanadában hogy van, de nem hiszem, hogy ha én most ott lennék mondjuk 2 hónapja, és ott szülném meg decemberben a lányomat, akkor ő kanadai állampolgár lenne. Ha mégis így van, akkor elég nagy lúzerek a kanadaiak.
Ha ti régebb óta, más minőségben vagytok ott, akkor biztos, ezt nem tudom. Nem is akarok belemélyedni ebbe, te nyilván alaposan utánanéztél ennek. (De ez sincs mindenhol így, például Európa legtöbb országában nincs ilyen.)
A baba magyar és a román állampolgárságával kapcsolatban továbbra is fenntartom, hogy a nagykövetségekhez fordulj bizalommal. Fognak tájékoztatni milyen dokumentumokra van szükség az ügyintézéshez (ami nyilván rajtuk keresztül fog történni).
9es... Ne beszélj zöldségeket.
Ha holnap kimennél és ott szülsz akkor automatikusan kanadai a gyerek ha te illegalis vagy is.
Amerikaban is igy van
Ius soli
De most nem ez volt a kerdes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!